diez-share-facebook.png
Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de a 17-a serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Istoriile fotografiilor din știri” (News Picture Story).

# 1 loc. Kevin Frayer / Getty Images, „Refugiații din Rohingya fug în Bangladesh pentru a se salva de epurare etnică”

Peste 600.000 de refugiați din Rohingya au fugit în Bangladesh pentru a scăpa de moarte. Armata din Myanmar începuse operațiunea de „curățire etnică” termen dat de ONU

# 2 loc. Ivor Prickett/ Freelancer, „Lupta pentru Mosul”

Bătălia pentru eliberarea lui Mosul de sub influența ISIS a durat mai mult decât asediul Stalingradului. Această operațiune  a luat viețile a mii de civili și a lăsat marea parte a orașului în ruine.

#3 loc. David Becker/Freelancer, „Masacrul din Las Vegas”

Gunman Stephen Paddock a tras într-o mulțime la un concert din data de 1 octombrie 2017, în Las Vegas, Nevada. Astfel, omorând 58 de oameni și rănind peste 500. Acest atac este considerat cea mai mare ucidere în masă din istoria modernă a SUA.

#Premii de excelență

Brendan Smialowski/AFP „Contrar propriei naturi”

Donald Trump s-a transformat dintr-un candidat în președintele SUA. Nu mai este un cetățean, un businessman, ci președinte. Zilnic, Trump se confruntă cu realități politice în fața cărora face lucruri pe care nu îl caracterizează.

Tomas Munita/Freelancer, „Exodul din Rohingya”

Aproximativ două treimi din musulmanii Rohingya din Myanmar au fugit în anul trecut de la ei din țară, deoarece armata a început să-i nimicească. Îi împușcau, violau, le distrugeau locuințele

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (1)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (2)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (3)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (4)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (5)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (6)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotojurnalistul anului” (7)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotografii din sport” (8)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „În acțiune” (9)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete sportive” (10)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Povestea portretelor sportive” (11)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Sporturi de agrement” (12)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Cei mai buni fotografi sportivi ai anului” (13)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istoria științifică și naturală” (14)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istoria științifică și naturală. Povestea fotografiilor” (15)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Premiul pentru viziunea asupra mediului” (16)

Preluat de la: diez.md