diez-share-facebook.png
Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez va prezenta, în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a patra serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (Newspaper Local Picture Story)

# I loc. Suzanne Kreiter/Boston Globe. „Ultimul refugiat, prin ușa închisă”

Opt familii siriene au fugit de violență din patria lor si au emigrat in Boston. Ele au fost printre ultimele familii care au fost primite Statele Unite, ca urmare a interdicției  din partea lui Trump.

#II-lea loc. Ricky Carioti/Washington Post. „Tyshuan”

Tyshaun McPhatter, băiat în vârstă de 8 ani, încearcă să trăiască fără tatăl său, care a fost ucis lângă casă.

#III-lea loc. Sarah Ann Jump/ The Herald. „Iubire de soră”

Surorile Ashley și Hannah Schaus sunt mereu împreună. Ashley a ajutat-o pe Hannah, care are sindromul Down, să îmbrace rochia de mireasă. Este o acțiune simbolică, pentru că sora ei crede că, Hannah  nu ar putea avea niciodată această ocazie.

#Premii de excelență

Lisa Krantz/San Antonio Express News. „Cadetele: Femeile în albastru”

Patru femei urmează un program riguros de antrenamente pe o durată de opt luni la Academia de Poliției din San Antonio. Își doresc să absolve această instituție odată cu cei 28 de bărbați, pentru a deveni ofițeri de poliție

#Michael Robinson Chavez/ The Washington Post. „Un început divizat”

În ciuda faptului că, Trump nu a obținut majoritatea voturilor ale cetățenilor din SUA, Casa Albă i-a acceptat victoria lui. Mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze împotriva lui Trump, provocând dezordine în masă pe străzile Capitalei Americii.

#Laurie Skrivan. Louis Post-Dispatch. „Opriți-vă să ne omorâți”

Sute de polițiști agresează fizic în stradă protestatarii care au ieșit în stradă în orașul St. Louis MO, aceștia cereau dreptate în cazul unui polițist alb, care a fost achitat de instanță, după ce l-a ucis pe un bărbat de culoare, în anul 2011.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (I)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (II)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (III)

Preluat de la: diez.md