75-04-RiedC-02.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez va prezenta, în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

 În a treia serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (Impact 2017 – Natural Disaster).

# I loc. Adrees Latif/Reuters

„Mama își îmbrățișează fiul în urma „Uraganului Harvey”

Lisa Rehr îl îmbrățișează pe fiul ei în vârstă de patru ani, Maximus. Ambii așteaptă să fie evacuați după ce și-au pierdut locuința după uraganul Harvey din Rockport, Texas, pe 26 august 2017. 

# II loc. Nick Oza/ USA Today

Consecințele „Furtunii Harvey”

Salvatori, câțiva angajați instruiți și voluntari au participat la evacuarea pacienților în etate din „Gulf Health Care Center”, o casă de îngrijire medicală pentru bătrâni din Port Arthur, Texas. Pacienții imobilizați la pat au fost salvați. Apa ajungea până la genunchii lor.

#III loc. Stuart Palley/The Washington Post

„Furtună de foc” 7 decembrie

Jack Oren, locuitor de 50 de ani din La Conchita, folosește un furtun cu apă din grădina sa pentru a stinge flăcările care se îndreptau spre casa vecinului său. Pompierii au sosit câteva minute mai târziu și au reușit să salveze casa.

#Premii de excelență

Barbara Davidson/The New York Times . Furtuna Harvey a inundat orașul Houston

Bernice Emerge în vârstă de 81 ani plânge în timpul rugăciunii  într-un adăpost din cadrul Bisericii din Woodlands, Houston, Texas. Doamna Emerge a fost emoționată după ce a fost salvată din casa ei inundată și a fost printre cei 200 de persoane care au căutat refugiu la biserică, după ce Furtuna Harvey, o furtună de categoria 4, a „atacat” Houston.

„Flăcări sălbatice”. 10 octombrie 2017

Un parcare imensă de automobile a fost devastat de un foc sălbatic în orașul Santa Rosa, California, pe 10 octombrie 2017. Iarna umedă și vara uscată au creat premise favorabile pentru provocarea incendiilor în California.

„Cântăreț la funerarii”. 9 septembrie 2017

Enrique García cântă la chitară la funeraliile lui Juan Jiménez. Trupul lui Jiménez a fost găsit sub pământ lângă primăria din orașul Juchitán de Zaragoza, Oaxaca, în urma unui cutremur de 8,2 grade. Această calamitate a fost cea mai gravă în Mexic, din ultimii 100 de ani.

„Schimbarea climei” 10 septembrie 2017

Locuitorul din Miami, Chris Martin, încearcă să străbată prin vânturi și râuri formate pe Bulevardul Brickell în centrul orașului Miami în timpul dezastrului provocat de uraganului Irma din Florida.

„În căutarea confortului” Rockport, Texas.

Steve Culver plânge lângă câinele său Otis, când îi vorbește despre ceea ce s-a întâmplat cu el. Uraganul Harvey i-a distrus cea mai mare parte a casei sale în timp ce el împreună cu soția s-au adăpostit în locuință.

„Plutește pe o autostradă inundată” 27 august 2017

După ce a ajutat să salveze șoferul camionului, bărbatul a hotărât să plutească pe un colac de salvare pe autostrada inundată de o ploaie tropicală, în apropierea de orașul Houston

Preluat de la: diez.md