76-05-PallS-01.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a șasea serie prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Știri de la fața locului” (Spot News) .

Locul 1. Stuart Palley / The Los Angeles Times. „Furtuna de foc Woolsey”

California, vineri dimineața, 9 noiembrie, 2018

Masao Barrows își evacuează casa, fiind îmbrăcat doar în pijama în momentul când flăcările Woolsey se răspândeau pe străzi și incendiau casele. Locuitorii au fost treziți în mijlocul nopții de către salvatorii care desfășurau acțiuni de salvare.

Incendiul Woolsey a distrus casele de lux suprafața totală fiind estimată la peste 7.000 de acri.

Locul II. Cory Morse / Mlve: Grand Rapids Press. „Răzbunarea tatălui”

Tatăl celor trei victime ale abuzurilor sexuale, Randall Margraves (stânga), încearcă să atace medicul Larry Nassar (dreapta) de la Universitatea de Stat din Michigan, care era păzit de un ofițer de gardă.

Locul III. Adbulmonam Eassa / AFR. „Conflictul Sirian”

Un bărbat fuge cu un copil mic de bombardamentele efectuate de forțele aeriene evreiești care au lovit orașul Saqba, în regiunea Ghouta de est, la marginea capitalei Damasc, pe 6 februarie 2018.

Premii de excelență. Alisha Jucevic / The Columbian „Casa mistuită de flăcări din Barberton”

Pompierul Dominic Sepe discută Olivia Calton, în vârstă de 15 ani, în timp ce salvatorii lucrează pentru a stinge focul care a izbucnit în casa ei din Vancouver, Washington, în seara de luni, 30 iulie 2018.

Premii de excelență. Katie Rausch / Toledo Blade. „Luptă cu flacăra”

Pompierii din echipa de salvatori din Toledo luptă cu o flăcările imense pe 18 august 2018, la Twin Oaks Bowling Alley, după ce focul a izbucnit în după-amiaza târziu.

fotocredit: poy.org.

Citește și:

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2019”, la categoria „Știri” (3)

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2019”, la categoria „Viața de zi cu zi” (5)

Preluat de la: diez.md