76-01-GaliR-06.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În prima serie, prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Știință și Istoria naturală” (Science & Natural History).

Locul I. Nanna Kreutzmann / Freelancer. „Intangibilul: Școala lui Jack Fish”

poy.org

Sipadan este o mică insulă situată în afară coastei Borneo. În acest ecosistem oceanic, datorită curenților puternici, este adunată o mulțime de pești, plante, nutrienți din care se hrănesc locuitorii acestei insule situate între Malaysia and Indonesia.

Locul II Martin Edstrom / Freelancer. „Gunoiul de pe Everest”

poy.org

Doi cai, în căutarea mâncării, pășesc prin plastic și metal într-o groapă de gunoi sub muntele Everest, în valea Khumbu din Nepal, pe 13 noiembrie 2018.

Locul III. Josh Haner / The New York Times. „O iguană înotătoare”

poy.org

O iguană care înoată lângă insula Fernandina, Ecuador, pe 13 noiembrie 2018.

Pe măsură ce algele dispar din ecosistemul acvatic odată cu creșterea temperaturii apei în ocean, oamenii de știință cred că acest fenomen conduce la faptul că iguanele marine își pot reduce dimensiunile corpului pentru a-și garanta supraviețuirea pe timpul „dietei”.

Premii de excelență

Roie Galitz / Freelancer. „Spiritul pădurii”

poy.org

Ma’ah, în limba Gitga’at, înseamnă “bunică”. Această denumire i s-a dat celei mai bătrâne ursoaice care locuiște în pădurea tropicală din Columbia Britanică. Ea are 18 ani și este cea mai rară specie de urs din lume. Această specie se numește Ursul Kermod.

Roie Galitz / Freelancer. „O familie de urși polari într-o lume plutitoare”

poy.org

Mama ursoaică și ai săi 2 pui se află pe o bucată de gheață rămasă în urma încălzirii care a avut loc în anul 2018, în Arctica. Fără gheață mare și trainică, ursoaica mamă nu poate vâna, iar viitorul ei și a puilor este incert.

Neil D’Cruze / Freelancer. „Ultimul dans”

poy.org

Rangeela este un urs buzat în vârstă de 19 ani, mai mult cunoscut în Nepal ca un „Urs dansator” – o tradiție veche, în care urșii erau supuși la aceste chinuri. Din fericire, anul 2017, a fost ultima dată când el și împreună cu o altă ursoaică au dansat pentru ultima dată. Ei au fost salvați și puși sub protecție.

Preluat de la: diez.md