ffdfd.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a patra serie prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Impactul Imigrațiilor (Impact 2018–Immigration Status).

Locul I. Alessio Paduano / Freelancer. „Abandonați în Marea Mediterană”

Membrii ONG-ului spaniol „Proactiva Open Arms” participă la operațiune de salvare a lui Josepha, un copil african din Camerun. Pe planul secund apare corpul unei femei care stă întinsă pe o bucată de lemn. Fotografia a fost făcută la aproximativ 85 de mile de la coasta libiană din Marea Mediterană pe data de 17 iulie 2018.

Locul II. Daniel Ochia de Olza / Associated Press. „Evadarea”

Un bărbat din Honduras îl ține pe fiul său în timp ce urcă gardul de frontieră din S.U.A. înainte de a imigra ilegal în San Diego, California, din partea Tijuana, Mexic, sâmbătă, 22 decembrie 2018.

Locul III. Adriana Zehbrauskas / The New Yorker. „Caravana de migranți”

„Membrii” caravanei de migranți au pornit din Honduras la jumătatea lunii octombrie stau înghesuiți în spatele unui camion, în timp ce părăsesc orașul Pijijiapan, în statul mexican sudic Chiapas și merg spre următoarea lor stație.

Premiu de excelență. Juan Medina. Reuters. „Viața și moartea în Marea Mediterană”

Migranții salvați de o corabie a ONG-ului Proactiva Open Arm în Marea Mediterană sunt în așteptarea unei noi vieți care va începe odată ce vor ajunge în portul Algeciras din San Roque, sudul Spaniei, 9 august 2018.

Premiu de excelență. Barbara Davidson / Freelanceră. „Calea disperată de a trece hotarul cu SUA

José (pseudonim dat din motive de securitate) încearcă din răsputeri să treacă printr-un zid îngust  aflat la frontiera mexicană cu SUA situată pe o plajă din Tijuana care duce în San Diego, California.

Premiu de excelență. Brett Gundlock / Freelancer. „Surorile”

Surorile stau stau în interiorul unui trailer pentru animale, în timp ce se îndreaptă spre nord, prin Mexic, ca parte a celei mai recente caravane de migranți, din 12 noiembrie 2018.

fotocredit: poy.org.

Citește și:

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018”, la categoria „Știri” (3)

Preluat de la: diez.md