img_8481.jpg
Echipa Robo Rangers a câștigat a cincea ediție a FIRST LEGO League din Moldova și ne va reprezenta țara la Campionatul european FIRST LEGO League care va avea loc la Izmir, Turcia.

Ediția a V-a a „First Lego League Moldova” a întrunit peste 550 de elevi și 80 de antrenori, iar 32 de echipe au acces în Marea Finală a concursului. Echipa câștigătoare va reprezenta Republica Moldova la campionatul european care va avea loc la Izmir, Turcia.

img_8481

În acest an, participanții la concurs au reflectat în proiectele lor tematica „Into Orbit”. În cadrul competiției respective participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din știință și matematică, realizează o cercetare și elaborează soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

img_8180

First Lego League este cea mai importantă competiție din domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, care se desfășoară în prezent în 98 de țări, cu participarea anuală a peste 300 mii de elevi.

img_8142

În cadrul ceremoniei de premiere echipei câștigătoare – Robo Rangers a primit un certificat în valoare de 50 000 lei.

img_8449

Preluat de la: diez.md