mololdovapenoaptecollage.jpg
Teleportravel este o nouă platformă de turism care oferă tururi în cele mai neexplorate și neobișnuite locuri din Moldova. De asemenea, este o platformă unde persoanele pot singure crea tururi pentru care sunt și răsplătiți financiar.

Fondatorii platformei, Evghenia Iacunina și Stas Balaur, ne provoacă să descoperim din nou locurile fermecate ale țării noastre și să contribuim la reabilitarea turismului intern.

De la cel mai nordic punct din Moldova până la satele pierdute și uitate de ochii lumii, Teleportravel vine să ne ajute să explorăm și să valorificăm minunatele locuri și meleaguri din Moldova.

Vedeți mai jos cinci tururi unde puteți rămâne peste noapte și avea surprize de neuitat.

Marea Moldovenească și grandoarea stâncilor din nord (CLIC pe denumire)

Total traseu: 22 km, raionul Râșcani
Timp: patru ore + o noapte
Autor: Dumitru Iacovlev
Preț: 5 euro (dacă nu veți fi mulțumiți, vi se vor înapoia banii)

Acestă călătorie vă va deschide priveliștile extraordinar de frumoase din nordul Moldovei.

Aceste locuri unice vă vor surprinde prin grandoarea și măreția lor. Masivul de toltre Stânca Mare, Defileul Duruitoarea, Lacul Costești sunt reprezentați ale naturii de un farmec deosebit, care împreună cu peisajele pitorești oferă o splendoare aparte.

Fiecare dintre ele vă va arăta o frumusețe imensă și o istorie de milioane de ani, care le oferă un titlu aparte, de importanță națională.

Socola – canioanele împădurite ale Nistrului (CLIC pe denumire)

Distanță de Chișinău: 130 km, Șoldănești
Timp: opt ore + o noapte
Autor: Du O Van
Preț: gratis

La o distanță de 130 de kilometri de Chișinău există două sate cu o istorie bogată și străveche, Muzeul Dumitru Matcovschi, un imens cimitir evreiesc – Vadul lui Rașcov – și Socola.

Dar traseul nostru vă va conduce în afara satului, unde există diverse unice peisaje naturale cu locuri inaccesibile care s-au păstrat într-o frumusețe nealterată – și ele vor fi necesar de regăsit.

Vă recomandăm să planificați o călătorie peste noapte, fie într-un cort, fie la localnici ospitalieri.

Perlele de nord-est ale Moldovei (CLIC pe denumire)

Distanță de Chișinău: 173 km, Șoldănești
Timp: opt ore + o noapte
Autor: Dumitru Iacovlev
Preț: gratis

Vizitarea și cunoașterea patrimoniului cultural-istoric a unor dintre cele mai importante obiective turistice din raionul Șoldănești.

Este un tur de recreere, dar și cognitiv. Veți evada din aglomerația orașului și veți ajunge în sânul naturii. De asemenea, veți vizita unica mănăstire funcțională în perioada sovietică, unul dintre cele mai mari cimitire evreiești din Europa de Sud-Est, dar și alte locații la fel de însemnate.

Partea de nord-est a Moldovei, fiind foarte bogată în comori turistice, însă puțin valorificate, vă va lăsa o satisfacție nemaipomenită aflându-vă în aceste locații și desigur un picnic pe malul Nistrului va fi cireașa de pe tort.

Complexul rupestru Țipova (CLIC pe denumire)

Distanță de Chișinău: 90 km, Rezina
Timp: mai mult de șase ore + o noapte
Autor: Dumitru Iacovlev
Preț: gratis

Vizitarea celei mai mari mănăstiri rupestre din Europa și a doua în lume după Mănăstirea din Cappadocia.

Fiind situată pe malul drept al Nistrului, veți admira priveliști încântătoare. De asemenea, va avea loc cunoașterea patrimoniului cultural-istoric și a cadrului natural din complexul Țipova, drumeție prin defileul abrupt și vizitarea cascadelor.

Locurile sunt foarte frumoase, sunt ideale pentru alpinism, pentru trasee de trekking, pentru plimbări în aer liber, drumeții. Este locația perfectă pentru a evada din aglomerația orașului într-o zi de recreere și odihnă activă.

Stâncile Răutului (CLIC pe denumire)

Distanță de Chișinău: 50 km, Orhei
Timp: mai mult de șase ore
Autor: DU O VAN
Preț: gratis

Nu departe de Chișinău – la doar 50 de kilometri distanță – există locuri de o frumusețe extraordinară. Sunt într-adevăr cele mai frumoase locuri din Moldova.

Aceste locuri vă permit să vedeți natura sălbatică și neatinsă în ciuda faptului că se află la mai puțin de 10 kilometri distanță de cea mai renumită destinație turistică din Moldova – Orheiul Vechi.

Toate tururile pot fi găsite pe pagina web Teleportravel, cât și pe pagina de Facebook Teleportravel.

***

Echipa Teleportravel este participantă în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill, care este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md