xyacccollage.jpg
În pofida pandemiei care a cuprins întreaga lume, inclusiv țara noastră, programul XY Accelerator powered by Tekwill, care a început pe 10 martie, continuă să lucreze cu echipele acceptate în program prin intermediul ședințelor online organizate zilnic și a prezentărilor.

Mai jos, vă prezentăm cele cinci companii din cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill.

Alexandr Budeac și cutia-lampă UVC pe interior

Ortus, fondatorul căreia este Alexandr Budeac, este o cutie cu lămpă UVC pe interior, utilizată pentru dezinfectarea obiectelor personale precum telefon mobil, portmoneu, măști, mănuși, chei etc.

Teleportravel

Stas Balaur a înființat Teleportravel, o platformă de ghidare online integrată în Messenger, în care toate tururile și itinerariile sunt create de localnici și persoane pasionate de călătorii.

Iată mai jos alte trei companii care vor continua să-și dezvolte afacerile în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill.

A1, un marketplace autohton ce oferă consumatorilor acces online la diverse produse. Fondatorul platformei A1 este Iulian Alexa.

Sneakers Wash, prima curățătorie pentru încățăminte, iar recent fondatorii companiei au decis, pe lângă prestarea serviciilor de curățătorie, să comercializeze încălțăminte. Fondatorii Sneakers Wash sunt Marcel Gușan și Alexandru Secara.

Set.Up.Vibe, serviciu de playlist-uri offline, create în baza ritmurilor circadiene umane. Fondatorii serviciului Set.Up.Vibe sunt Marina și Andrei Shuleanski.

Prima ediție a programului XY Accelerator powered by Tekwill a început pe 10 martie și se va finaliză pe 10 iulie, cu un Demo Day în fața mai multor investitori.

Chiar dacă prima ediție este în desfășurare, partenerii programului anunță deschiderea aplicărilor pentru cea de-a doua ediție care va avea loc toamna în perioada septembrie-decembrie 2020.

Pentru a participa la următoarea ediție, este nevoie să completezi formularul de aplicare.

Toate actualizările despre desfășurarea programului vor apărea pe pagina de Facebook și pagina web.

***

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Preluat de la: diez.md