lauching-emoji.jpg
Cu toții avem emoții pe care le împărtășim cu cei dragi, iar când aceștia nu ne sunt alături încercăm să le compensăm absența comunicând on-line. Rețelele de socializare înlocuiesc convorbirile în realitate, iar emoticoanele iau locul sentimentelor.

Portalul online german pentru statistici, statista.com a realizat un clasament al celor mai populare emoticoane utilizate pe Facebook, Instagram și Twitter.

Cel mai popular emoticonpe Facebook și Twitter este fața care zâmbește cu lacrimi, cunoscut și ca „lol”, iar pe Instagram domină inima roșie care este cel mai des utilizată pe rețeaua de socializare.

chartoftheday_17275_number_of_emojis_from_1995_bis_2019_n

Emoticoanele care se află pe următoarea poziții sunt: fața „în dragoste”pe Facebook și Instagram, iar pe Twitter pe a doua poziție se clasează inima roșie. Pe cea de a treia poziție la Facebook și Instagram este sărutul, iar Twitter-ul vine cu o surpriză la acest capitol cea de a treia poziție fiind ocupată de emoticonul „de reciclare”.

În anul 2019 au apărut alte 230 de emoticoane noi, astfel în lume există 3019 emoticoane. Zilnic pe Facebook sunt utilizate peste 700 milioane de emoji-uri, iar cea mai populară zi a anului este Anul nou când sunt folosite cele mai multe emoticoane.

Preluat de la: diez.md