1538668794991.jpg

Din Estonia, Rusia, Germania sau Italia, sute de pasageri care au aterizat astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost întâmpinați într-un mod deosebit. În ajunul Zilei Naționale a Vinului, Avia Invest și-a propus să-și surprindă clienții cu vin de calitate și voie bună.

Astfel, fiecare călător care a pășit astăzi pe pământ moldav a primit de la standul „Wine of Moldova”, special amenajat în zona de sosiri din incinta aeroportului, câte o sticlă de vin din roada anului 2017.

Cele 400 de sticle promoționale de vin cu logourile „Wine of Moldova”, „Ziua Națională a Vinului” alături de mesajul „Bine ați venit în Moldova!” au fost oferite atât moldovenilor stabiliți peste hotare care au revenit acasă, cât și străinilor care au ajuns pentru prima dată în Moldova.

Oamenii s-au arătat plăcut surprinși de modul în care au fost întâmpinați și de vinul pe care l-au primit în dar. Unii nu au ezitat și l-au degustat chiar în incinta aeroportului, iar alții au spus că îl păstrează pentru ocazii speciale. Oaspeții din Germania și Estonia, de exmplu, au menționat că vinul moldovenesc este prezent pe masa lor la diverse sărbători.

„Anterior am degustat Kvint, Muscat – foarte aromate și cu un gust deosebit. Acesta îl vom încerca cu prima ocazie”, a spus unul dintre pasageri.

Directorul „Avia Invest” a declarat că Ziua Națională a Vinului este ocazia perfectă pentru a-i cuceri pe turiștii străini cu tradițiile noastre și a-i servi cu tot ce avem mai bun, adică cu vinul Moldovei.

„Cei care gustă odată din ospitalitatea noastră, se vor întoarce neapărat! Întâmpinarea pasagerilor într-un mod inedit, în special cu ocazia Zilei Naționale a Vinului a devenit deja o tradiție frumoasă de mai mulți ani. Astfel, compania „Avia Invest”, Aeroportul Internațional Chișinău susține și promovează valorile și tradițiile moldovenești”, a spus Petru Jardan.

Totodată, Natalia Țurcanu, directorul-executiv al Asociației Naționale a Turismului Receptor din Moldova, a menționat că Ziua Națională a Vinului este un eveniment strategic, care promovează Republica Moldova ca destinație pentru turismul vinicol. Sărbătoarea se bucură în fiecare an de un mare succes, fiind vizitată de sute de mii de oameni din țară și de peste hotare. Respectiv, și în acest an sunt așteptați cât mai mulți turiști străini, pentru care Ziua Națională a Vinului va constitui un bun prilej de a descoperi Vinul Moldovei, dar și potențialul turistic al țării.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, împreună cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, alături de compania „Avia Invest”.

Amintim că Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită pe 6 și 7 octombrie. Cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”, cea de-a XVII-a ediție a ZNV va fi dedicată vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – o garanție a calității acestora. Vizitatorii vor fi îndemnați să cunoască Vinul Moldovei și să-l cosume moderat și responsabil. 

Citește și: Lista vinăriilor din țară unde poți merge de Ziua Națională a Vinului. Cu ce oferte și-au propus să te atragă?

 

Preluat de la: zugo.md