1520176150649.jpg

Fiecare oraș are frumusețea, specificul și farmecul lui, însă de care ne putem bucura la maxim anume primăvara, deoarece nu e nici cald, nici frig, e momentul în care natura este fragedă, plină de viață și bineînțeles, costurile sunt mai mici.

Vă prezentăm câteva variante de destinații care trebuie vizitate primăvara.

Tel Aviv, Israel

E obligatoriu să călătorești pe un pământ cu atâta istorie, situat într-o țară ce nu are mai mult de 70 de ani, te va arde la tâmple curiozitatea pentru cultură și trecut și nici că știm ceva mai iscusit decât un tur gratuit care să te plimbe de colo-colo, depănându-ți povestea locului.

Se mai spune despre Tel Aviv că are în el o viață de noapte nemaipomenită, că hedonismul plutește în jurul cluburilor și că pe teritoriul lui se află barul de cocktailuri votat drept cel mai bun din Africa și Orientul Mijlociu și plasat în top 20 din lume. 

Valletta, Malta

Malta include nu mai puțin de trei bijuterii UNESCO, printre care orașul Valletta, însăși capitala țării. Pe aici e rost să te pierzi fără nicio remușcare pentru că străzile istorice, de piatră antică, făcând echipă cu Mdina (fosta capitală, la nu mai mult de 10 km de cea actuală) se pricep de minune să ațâțe fantezii și să-ndemne la visare. Oricâtă frumusețe s-ar cuibări în marile și istoricele monumente, cel puțin la fel de multă încape în construcțiile mici, case de pescari, înșirate pe faleza mediteraneană.

Istanbul, Turcia

Când e primăvară-n Istanbul, copacii o știu și nu se sfiesc cu nimic să-și scoată la lumină și să ofere lumii florile lila, de strajă la colțișor de stradă. Istanbul e un oraș al paradoxului, al contrastelor, al mixului dintre est și vest și al celor 4 imperii, care și-au stabilit pe rând capitala aici, lăsându-și amintirea să plutească încă nestingherită în aerul zilelor noastre.

Barcelona, Spania

Unul din sinonimele Barcelonei este Gaudi. Acest măreț reprezentant al arhitecturii moderniste a mânat în permanentă de dorința de a-și pune genialitatea în slujba contopirii perfecte dintre artă, fantezie și funcții practice.

Sagrada Familia, care-i aparține cu desăvârșire, este cel mai vizitat monument din Spania, la construcția căreia se lucra încă 90 de ani mai târziu de la moartea maestrului.

Florența, Italia

Când începi să-ți simți foamea de artă zgândărită zdravăn dă fuga la Galleria degli Uffici, unul din cele mai vechi și mai celebre muzee ale lumii occidentale, doldora de operele lui Michelangelo, da Vinci și alții.

Va urma foamea mai puțin înălțătoare și mai degrabă reptiliană, iar atunci ar trebui să simți deja mirosul bunătăților venite din Piața San Lorenzo.

Praga, Cehia

Undeva prin secolul 19, Praga a intrat în Cartea Recordurilor sub motivul că are cel mai mare complex de castele din lume. Castele, catedrale gotice, turnuri, muzee, palate prezidențiale care așteaptă să fie vizitate. Dar stai să vezi piața din Centrul Vechi și toate clădirile istorice care-o împresoară și unde goticul, barocul, renascentismul și art nouveau-ul își fac de cap și epatează!

Nisa, Franța

Plajele, șarmante cum obișnuiesc să fie, barurile și restaurantele, dulci de păcătoase, priveliștile, invazie de frumos lovind în ochii minții, iar cultura, la ea acasă te vor ameți și nu vei mai vrea să pleci din acest loc.

Budapesta, Ungaria

Îți mai spunem doar că-i un păcat capital să ajungi în Budapesta fără să-ți uzi piciorul în apele Băilor Széchenyi și aproape la fel grav să treci cu vederea așa-numitele „baruri-ruină”. Acestea-s simboluri ungurești ale epocii post-comuniste, situate în clădirii abandonate ce-au văzut mai bine de 100 de ani de viață, fără nicio coerența estetică, îmbrăcate în grafitti, antichități și tot soiul de obiecte neobișnuite, unde se servesc cocktailuri, se joacă piese de teatru, se pun la cale expoziții și piețe second-hand.

New York, SUA

Toată nebunia multiculturală din New York și tot evantaiul de naționalități care-și duc veacul aici te vor cuceri pe de-a-ntregul. Chiar dacă Time Square nu prea stă într-un loc prea călduros în inimile localnicilor, se spune că primul contact cu această intersecție-mastodont din Manhattan nu se uită niciodată. Culorile și luminile opulente, clădirile-gigant, energia și forfota care imprimă aerul, astea-s toate experiențe care zdruncină și tulbură.

Atena, Grecia

Observă în Atena cum monumentele antice colosale precum Acropolele, Partenonul, templele zeilor (printre care cel al lui Zeus însuși) și mănăstirile milenare conviețuiesc bine mersi alături de cafenele hipstărești și rooftop baruri elegante. La toate acestea, mai adaugă faptul că perioada cuprinsă între martie și mai este, fără urmă de tăgadă, cea mai fericită pentru un city break aici – cerul pleznește de un albastru limpede, iar briza marină suflă calm și dulce. 

Preluat de la: zugo.md