Design-fara-titlu-1.jpg

Tradițional, în fiecare an, revista Forbes întocmește topul celor mai bogați oameni din întreaga lume. În 2023, în listă se regăsesc 2 640 de miliardari, cu 48 mai puțini decât anul trecut. În acest an, au fost înregistrate 15 persoane care au reușit să intre în listă până la vârsta de 30 de ani, inclusiv.

Cea mai tânără persoană din listă are 18 ani și o avere de peste 3,5 miliarde de dolari. Mai jos, vă prezentăm topul celor mai bogați tineri din lume în anul 2023.

#15. Ryan Breslow (28 de ani) – 1,1 miliarde de dolari


Sursă: Bolt

Breslow este cofondatorul Bolt Financial Inc., un start-up care facilitează plățile online și care a asigurat o evaluare de 11 miliarde de dolari de la investitori în ianuarie. Ryan era interesat de comerț și făcea site-uri pentru comerț electronic încă din liceu. El și-a continuat studiile la programul de informatică de la Stanford și a cofondat Stanford Bitcoin Group, dedicându-se cercetări viitorului banilor și sistemelor financiare. În 2014, a părăsit Stanford pentru a crea Bolt.

#14. Ben Francis (28 de ani) – 1,2 miliarde de dolari


Sursă: themarque.com

Francis urma cursuri la facultate și livra pizza atunci când a fondat producătorul de îmbrăcăminte „Gymshark” în 2012, la vârsta de 19 ani. A cusut primele piese de îmbrăcăminte sportivă în garajul părinților săi din Birmingham, Marea Britanie. și și-a introdus drumul în scena echipamentelor de antrenament, obținând influenți pentru haltere. pentru a-și pompa marca. Gymshark a făcut peste 500 de milioane de dolari din vânzări în 2021. Francis a vândut 21 % din afacere către firma de capital privat, General Atlantic, în 2020 pentru 300 de milioane de dolari, dar încă deține 70 %.

#13. Wang Zelong (26 de ani) – 1,4 miliarde de dolari


Sursă: everipedia.org

Averea lui Wang provine de la o participație în compania CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide, cotată la Shenzhen, o substanță chimică folosită pentru a crea pigmenți albi pentru lucruri precum vopseaua și hârtia.

#12. Alexandra Andresen (26 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

#11. Katharina Andresen (27 de ani) – 1,5 miliarde de dolari


Sursă: Frédéric Boudin/Ferd

Cele două tinere au apărut pentru prima dată în catalogul Forbes în lista celor mai tineri miliardari din lume în 2016. Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, stră-stră-străbunicul tinerelor înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia.

Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice 80 % din acţiunile companiei Ferd Holdings.

Alexandra este pasionată de hipism și a câștigat multiple premii și onoruri în competiții de dresaj de cai. De cealaltă parte, în mediul online despre sora sa Katharina găsim informație despre faptul că are probleme cu legea, aceasta a urcat în stare de ebrietate la volan și s-a ales cu amenzi usturătoare, dar și cu suspendarea dreptului de a conducere.

#10. Palmer Luckey (30 de ani) – 1,7 miliarde de dolari


Sursă: Tom Acres

A fondat marca de căști VR Oculus și a vândut-o lui Facebook pentru 2 miliarde de dolari în 2014. Apoi a început să construiască arme. Startup-ul său de tehnologie de apărare Anduril, care are sisteme pe teren în Ucraina și care își propune să construiască drone și produse de supraveghere pentru DoD, a strâns 1,5 miliarde de dolari la o evaluare de 8,5 miliarde de dolari în decembrie.

#9. Kim Jung-min (21 de ani) – 1,7 miliarde de dolari

#8. Jung-youn (19 de ani) – 1,7 miliarde de dolari

Jung-min și sora ei mai mică, Jung-youn, dețin fiecare aproximativ 31 % din NXC, care este cel mai mare acționar al gigantului de jocuri online Nexon.

Surorile au moștenit cea mai mare parte de la tatăl lor Kim Jung-ju, care a fondat Nexon în 1994; a murit în februarie 2022, la vârsta de 54 de ani.

#7. Michal Strnad (30 de ani) – 2 miliarde de dolari


Sursă: theceomagazine.com

Marca sa de arme cehoslovacă este una dintre cei mai mari furnizori de muniție, echipamente terestre și echipamente de artilerie pentru armata ucraineană, ceea ce a contribuit la dublarea vânzărilor la 620 de milioane de dolari în prima jumătate a anului 2022. El a preluat controlul deplin al afacerii, fondată de tatăl său, in 2018.

#6. Kevin David Lehmann (20 ani) – 2,3 miliarde de dolari


Sursă: delhi-magazine.com

Lehmann a devenit un tânăr miliardar din lume după ce a moștenit oficial pachetul de 50 % al tatălui său din principalul lanț de farmacii din Germania, dm (drogerie markt).

Compania și-a început activitatea în 1973, când Goetz Werner și-a deschis primul magazin în Karlsruhe, Germania. Astăzi, dm are aproximativ 3 700 de locații. În 1974, tatăl lui Kevin David Lehmann, Guenther, care conducea lanțul alimentar Pfannkuch al familiei sale, a investit în dm. Guenther a transferat proprietatea acțiunii sale de 50 % dm către Kevin David în 2017.

Nici Kevin David, nici tatăl său nu au fost implicați operațional în dm. Se știe foarte puțin despre ei.

#5. Gustav Magnar Witzoe (29 de ani) – 2,7 miliarde de dolari


Sursă: Leikny Havik Skjærseth

Gustav Magnar Witzoe este un miliardar norvegian și un acționar semnificativ al companiei de creștere a somonilor –  Salmar ASA. În anul 2013, tatăl său, care este și fondatorul Salmar ASA, i-a transferat 47 % din acțiunile companiei. De asemenea, tânărul face investiții în tehnologie și imobile.

Gustav, la fel ca una dintre surorile Andresen, a avut probleme cu legea. La vârsta de 19 ani, acesta a executat două săptămâni de închisoare pentru depășirea vitezei cu automobilul.

#4. Luca Del Vecchio (21 de ani) – 3,5 miliarde de dolari

Unul dintre cei doi copii ai lui Leonardo Del Vecchio și Sabrina Grossi, care a fost a doua cea mai bogată persoană din Italia până când a murit în iunie 2022 și a fondat cea mai mare firmă de ochelari din lume, Luxottica. Luca a fost membru al consiliului de administrație a companiei Luxottica și șef al departamentului de relații cu investitorii.

#3. Leonardo Maria Del Vecchio (27 de ani) – 3,5 miliarde de dolari


Sursă: Getty Images

Este tot fiul lui Leonardo Del Vecchio. Acum este director al departamentului de strategie a companiei Luxottica.

#2. Clemente Del Vecchio (18 de ani) – 3,5 miliarde de dolari

Clemente, cel mai tânăr moștenitor al lui Del Vecchio, însă nu este cunoscut să aibă un rol la Luxottica.

#1. Mark Mateschitz (30 de ani) – 34,7 miliarde de dolari


Sursă: Thalheimer Heilwasser

El a moștenit 49 % din compania băuturilor energizante Red Bull după ce tatăl său, cofondatorul Dietrich Mateschitz, a murit în octombrie. La scurt timp după aceea, el a demisionat din funcția de șef al companiei de produse organice pentru „a se concentra pe rolul său de acționar”.


Vezi în acest articol și topul celor mai bogate femei din lume în anul 2023, iar aici topul celor mai bogați oameni din lume în anul 2023.

Preluat de la: diez.md