1485785132044.JPG

Cea de-a doua cursă oficială de alergare prin galeriile vinicole de la Cricova, care a devenit o competiție unică în întreaga lume, s-a desfășurat ieri, 29 ianuarie. La „Wine Run 2017” au participat 300 de sportivi amatori și profesioniști din 18 țări: SUA, Turcia, Cehia, Finlanda, Austria, Ucraina, România, Rusia și chiar Lesotho.

Trei sute de sportivi au alergat 10 km prin împărăția subterană a vinului, la o adâncime de 100 m de la suprafața terestră, unde sunt depozitate peste 10 milioane de litri de vin.

Dis-de-dimineață sportivii au început pregătirile, s-au încălzit cu o serie de exerciții dinamice. Startul a fost dat la ora 10:00.

„Evenimentul din acest an este unul la fel de bun ca și cel din  prima ediție. Anul acesta am adunat 300 de participanți, de altfel numărul limită. Avem mai mulți oaspeți din 18 țări ale lumii veniți în cadrul acestui eveniment. În acest an „Wine run” și-a propus să pună acccent și mai mult pe tradițiile moldovenești, culinăria noastră tradițională. Pe traseu au evoluat mai multe ansabluri folclorice, interpreți și deasemeni au fost organizate diverse surprize pentru sportivi”,a povestit organizatoarea Mariana Manole.

Primii 4,2 km au fost parcurși de către sportivii prin orășelul subteran. Ulterior, aproximativ 1 km, aceștea au alergat traseul „Wine Run” din exterior. Apoi, toți alergătorii s-au întors și au alergat ultimii 4,2 km prin beciuri pentru a ajunge la linia de finiș, unde îi aștepta medalia.

„În acest an nu a fost atât de greu să organizăm evenimentul. Probabil, prima ediție a acestui eveniment a fost cea mai grea. Am întâlnit greutăți la marcarea traseul. În acest an noi am adăugat mai multe surprize pentru sportivi pe tot traseu. Am decis să punem accent mai mult pe cultura noastră, ca străinii să cunoască mai multe despre Republica Moldova”, a spus președintele organizației „Sporter”, Dmitri Voloshin.

Pe parcursul traseului au fost amenajate 20 de puncte, unde alergătorii erau întâlniți de țigani, dansatori, interpreți de muzică populară, care au creat o atmosferă tradițională moldovenească. În alte zone, animatorii i-au uimit cu costume de animale sălbatice.

„Cred că a fost foarte grea această cursă pentru mine, deși alerg foarte des. Este o cursă neobișnuită, unică în lume”, a menționat participanta din SUA, Rebecca Lehman.

Câștigătorul întrecerii s-a dovedit a fi Liviu Croitoru, pe locul doi s-a plasat Viorel Gheorghiță, iar Danilov Alexandru a ajuns al treilea la finiș.

Cea mai rapidă dintre participante a fost Svetlana Șepeleva, al doilea loc a fost obținut de Zinaida Sacara, iar locul i-a revenit Dianei Nastas.

Toți finaliștii cursei de alergare au primit câte o medalie pentru cucerirea labirinturilor subterane de la Cricova. Premianții competiției au primit premii de la sponsori și câte un trofeu.

Cursa „Wine Run” este la cea de a doua ediție și are ca scop promovarea modul sănătos de viață și tradițiile moldovenești.

Preluat de la: Zugo.md