p1-e1710167501143.jpg

Picturile murale ale artistului moldovean Dumitru Potapov decorează pereții mai multor clădiri din România, Spania, Georgia, Armenia, Rusia, Austria și, evident, Republica Moldova. Astfel, în toamna anului 2023, în orașul Constanța din România a apărut o nouă lucrare a acestuia, care reprezintă o nimfă a pădurii.

Tânărul a scris pe pagina sa de Facebook că pictura se bazează pe mitologia elenilor – printre primii colonizatori ai litoralului Mării Negre –, care au adus cu ei legendele despre driade (nimfe ale pădurilor în mitologia greacă). Astfel, prin intermediul acestei lucrări, Dumitru a dorit să-și exprime dragostea pentru frumusețea naturală a mediului înconjurător.

Potrivit lui, mitologia poate oferi inspirație și simbolism profund pentru exprimarea artistică și spirituală, contribuind la păstrarea legăturii dintre om și tradiții, valori culturale.

Artistul Dumitru Potapov a realizat și anterior lucrări legate de diverse legende. De exemplu, în 2021 pe peretele unei clădiri din orașul Murmansk, Rusia, el a pictat un om-ren.

În capitala Republicii Moldova, tânărul la fel a realizat mai multe lucrări marcante, precum: covorul național „Un Pic De Love”, pictura murală de la Telecentru „Pomul Vieții” și capodopera „Autoportret”.

Preluat de la: diez.md