mi4.jpg
Combinatul de Vinuri „Mileștii Mici” a prezentat, vineri, 6 iulie, seria de vinuri cu Indicație Geografică Protejată „Codru”. Seria „Allegro” este alcătuită din 7 vinuri fabricate din recolta anului 2017. Evenimentul a fost primul organizat în Colecția de Aur de la „Mileștii Mici” înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness că fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume. 

La eveniment au fost peste 100 de reprezentanți din diferite domenii, care, fiind ghidați de Anastasia Sărătura au degustat 7 vinuri din seria „Allegro”. Oaspeții s-au delectat cu gustări de la bucătarul-șef Petru Chicu. Atmosfera a fost completată de un cvartet de instrumentiști. mi1 mi2mi5mi10

Cele 7 vinuri din seria „Allegro” sunt Riesling de Rhin, Sauvignon Blanc, Ilustrious, Rose, Merlot, Cabernet Sauvignon, Codru.

# „Allegro” – Sauvignon Blanc

mi7

„Allegro” – Sauvignon Blanc este un vin alb sec, etalat de notele vibrante ale florilor de soc, fânului proaspăt cosit și ananasului. Aromele sunt fine, dar destul de intense. Este un vin cu note ierboase și de agriș. Post-gustul este caracterizat de aromele fine de măr verde și citrice.

# „Allegro” – Riesling de Rhin

mi11

Riesling de Rhin are o apariție de 100% în seria „Allegro”. Este limpede, strălucitor, cu o culoare galben pai și tente verzui, ceea ce semnifică că este un vin tânăr și proaspăt, perfect pentru o zi de vară. Aromele citricie, florale de lămâiță și salcâm completează perfect gustul ușor acid și postgustul prelung.

# „Allegro” – Ilustrios

mi9

Ilustrios este un cupaj dintre Sauvignon (în măsură de 60%) și Riesling (în măsură de 40%). Vinul este etalat de tonurile arțăgoase de caise verzi. Gustul adună laolaltă senzații citrice, vegetale, dulcege și picante.

# „Allegro” – Rose

mi8

Rose-ul sec, de culoare roz pal, este fabricat din Cabernet-Sauvignon. Aromele de cireșe albe, piersici și mango se completează perfect cu aciditatea ușor cremoasă, cu note de fructe exotice.

# „Allegro” – Merlot

mi6

Vinul Merlot este unul intens de culoarea rubiniu închis, cu o bordură vișinie. Aroma este una complexă de cafea și coajă de portocală. În gust putem regăsi magiunul de prune, vișină și ciocolată amară. Postgustul este unul mediu, reliefat de frute supracoapte, note de migdale și condimente.

# „Allegro” – Cabernet-Sauvignon

mi3

În „Allegro” Cabernet-Sauvignon regăsim aromele tipice de miere și nucă. Gustativ predomină vișinile, cireșile negre, prune afumate și note vagi de piper și vanilie.

# „Allegro” – Codru

mi4

Codru este un cupaj dintre Cabernet-Sauvignon (în 75%) și Merlot (în 25%). În aromele dulci-amărui persistă vișina, fructele roșii de pădure, cu nuanșe de ciocolată neagră.

Photo Credit: Facebook/Combinatul „Mileștii Mici”

Preluat de la: diez.md