calori.jpg
Există aplicații care te pot ajuta să faci sport, aproape indiferent de disciplina pe care alegi să o practici. Mai jos, găsești o listă de aplicații extrem de utile pentru telefonul tău, care te vor ajuta să depășești toate pretextele – nu e neapărat să ieși din casă, nu trebuie să stai în frig, nu ești nevoit să plătești un pumn de bani pentru a arăta bine și a-ți menține sănătatea sub control și lista poate continua.

# Nike+ Training Club

nikee

Poate că nu te vei antrena vreodată în viaţa reală cu o vedetă de talie internațională, dar cei de la Nike îți dau ocazia să ai drept instructor un atlet celebru măcar în lumea virtuală, printr-o aplicație gratuită, numită Training Club. Aplicația face parte din suita Nike+ și poate să fie sincronizată cu Run Club, o altă propunere similară a producătorului de încălțăminte și îmbrăcăminte sport. Experiența acestor antrenamente vine sub forma unor programe pregătite de sportivi celebri în domeniile în care activează și utilizatorul le poate urmări pe ecranul telefonului, pe un televizor smart sau pe unul dotat cu Chromecast. Există mai multe niveluri de dificultate, ca să nu te întreci chiar din prima cu Cristiano Ronaldo.

# Strava

stra

Probabil că ai văzut până acum în feed-ul tău de Facebook un prieten care a distribuit antrenamentul său făcut ”cu Strava”. Ei bine, aplicația populară pe internet este gratuită și ”știe” să numere pași și distanțe parcurse pe bicicletă. Dar asta nu este tot, pentru că poate și să te pună în fața unui clasament global, în cadrul căruia te întreci cu alți atleți amatori din toată lumea. Aplicația poate fi sincronizată cu Android Wear sau cu Apple Watch pentru a genera și mai multe informații.

#Freeletics Bodyweight

freee

Dacă ești fanul antrenamentelor cu greutatea propriului corp, Freeletics Bodyweight ar putea fi aplicația potrivită pentru tine. Este gratuită, dar oferă un abonament lunar pentru noi planuri și programe de antrenament. Creatorii săi spun că acoperă orice nivel de pregătire în materie de condiție fizică și experiență. Teoretic, poți începe să faci sport de la zero cu această aplicație.

#Moves

movee

Cu toate că nu este proiectată neapărat cu scopul să te învețe cum să faci sport, aplicația Moves îți poate contoriza efortul. Practic, dacă ești prea zgârcit ca să-ți cumperi o brățară de fitness, această aplicație poate să-ți numere pașii și să înregistreze cât ai pedalat. Mai departe de atât, nu poate să te ajute, însă este un început în materie de sport.

#Calorie Counter by MyFitness Pal

calori

Când faci sport, pe lângă exercițiile corecte, ai nevoie și de o alimentație potrivită. Asta implică să fii atent la tot ce mănânci, iar să umbli cu un tabel cu calorii la suta de grame nu este tocmai practic. Așadar, ai nevoie de o aplicație cum este Calorie Counter. Este gratuită și se laudă cu o bază de date bine pusă la punct.

Lista completă o găsiți aici.

Preluat de la: diez.md