play-store-options.jpg
Googla Play adaugă o nou funcție care va permite utilizatorilor săi să își programeze actualizările sau descărcările. Funcția poate fi găsită în noul meniu adăugat de Google în aplicaţia Play Store, numit App download preference.

Atât de necesară pentru a beneficia de întreaga funcţionalitate a unui smartphone, conexiunea permanentă la internet nu este uşor de asigurat chiar în orice situaţie, iar viteza şi traficul de date generat sunt factori de care trebuie ţinut seama atunci când activitatea desfăşurată presupune instalarea de actualizări sau noi aplicaţii mobile, scrie go4it.ro.

Adresând această problemă resimţită mai ales în regiunile cu acces deficitar la internet, utilizatorii pot opta pentru instalarea aplicaţiilor folosind orice conexiune de date disponibilă, doar prin reţele Wi-Fi, sau pot alege să fie întrebaţi de fiecare dată. Ultima opţiune permite, spre exemplu, amânarea instalării unei aplicaţii până la conectare unei reţele Wi-Fi, evitând situaţiile nu tocmai plăcute în care folosirea excesivă a conexiunii de date mobile duce la restricţionarea accesului la internet, sau este taxată de operatorii telecom.

play-store-options

Chiar şi cu opţiunea „Ask me every time” instalarea sau actualizarea aplicaţiilor de Android nu este întreruptă de fiecare dată, mesajul apărând doar dacă o conexiune Wi-Fi nu a fost detectată.

Preluat de la: diez.md