2-15.jpg
Pentru a permite restaurantelor să asigure respectarea distanțării sociale în timpul efectuării serviciului, un designer francez a proiectat un clopot care atârnă de tavan.

Astfel, fiecare client ajunge sub o vizieră largă, deschisă în spate pentru a facilita accesul și a evita senzația de sufocare. Fiecare client poate să ia masa sau să bea în liniște, fără a risca să contacteze micropicături de la vecinii săi de masă. Unicul minus e că probabil persoanele ar trebui să vorbească un pic mai tare pentru a se putea auzi.

Designerul de interior Christophe Gernigon este cel care a înaintat proiectul, numit Plex’Eat. „Am fost îngrijorat pentru proprietarii de restaurante. M-am gândit apoi la un dispozitiv care să permită interacțiunea în jurul unei mese, dar fără ca clienții să-și asume vreun risc”, explică el.

Christophe Gernigon Studio

Christophe Gernigon Studio

Christophe Gernigon Studio

Ideea a venit de la un fotoliu descoperit într-un concept store din Asia, în formă de clopot, care permite să ascultați muzică în liniște.

Deocamdată, Plex’Eat este doar în stadiul de proiect. Autorul a fost contactat deja pentru un potențial studiu de marketing. Christophe Gernigon a menționat că este prea devreme pentru a estima prețul fiecărei instalații, scrie cnews.fr.

Preluat de la: diez.md