FotoJet-2021-07-17T180721.835.jpg
Dumitru Vlah, împreună cu unul dintre cei mai urmăriți fotografi de street photography din Turcia au mers într-o regiune din Istanbul unde sunt imigranți kurzi, un loc nu tocmai sigur, unde au fost avertizați de către localnici de două ori ca să plece de acolo. În cele ce urmează o să vă relatăm despre această experiență a lui Dumitru, și desigur, o să vă lăsăm atașate fotografiile realizate de el în această regiune a Istanbulului.

„La doar 5 minute de cel mai turistic loc din Istanbul intri într-o lume nouă. Aici aerul se respiră altfel, umbrele sunt mai întunecate, iar la intersecții poți vedea câte un «smotreashii» care stă pe o «taburetkă»”, relatează Dumitru despre intrarea în cartierul kurzilor.

De asemenea, tânărul spune că în acest cartier trăiesc kurzii, un popor cu o populație de 30-40 milioane, care sunt împrăștiați în țări ca Turcia, Iran, Iraq și Siria. Ei nu au statul lor, dar visează la unul.

„Intrând în acest cartier înțelegi că dacă vei intra într-un conflict, tu vei împotriva la toți restul. Nu e ușor să treci neobservat în special dacă ai două aparate foto atârnate pe gât. Din păcate, sărăcia aici, e la ea acasă, unii dintre ei chiar ocupă abuziv unele apartamente părăsite sau chiar fac focul din podeaua de lemn”, povestește tânărul fotograf.

<!–

–> <!–

–>

Totodată, Dumitru spune că aici copiii par a fi fericiți, indiferent de tot ce se întâmplă în jur.

„Trebuie să recunosc, par a fi fericiți, nu știu cum, dar chiar zâmbesc mult. Ușile caselor sunt deschise, copii umplu străzile de râsete, iar simțul unei comunități e atât de prezent, încât eu ca străin am fost petrecut cu priviri de la balcoane și avertizat ca să mă plimb în altă parte”, mai spune fotograful.

„Nu mă înțelegeți greșit, seninătate din privirile unora mi-au dat de înțeles că m-ar primi și în casă la o vorbă bună, dar necazurile lor totuși nu au ochi pentru aparatul de fotografiat”, conchide Dumitru Vlah.

Menționăm că aceasta este prima postare din cele #4 din seria „Am încurcat strada” și vine ca o introducere despre comunitatea acestor oameni minunați, lucru pe care îl veți afla un pic mai târziu.

Dar în cele ce urmează, vă invităm să vedeți prima parte a acestui mic proiect fotografic realizat de Dumitru.

Pentru a face cunoștință cu mai multe fotografii din proiectul lui Dumitru, accesați paginile sale de FacebookTelegram și Instagram!

 

Preluat de la: diez.md