collage-27.jpg
În contextul incendiilor din ultima perioadă care au avut loc în Siberia, în deosebi în regiunea Altai, Ministerul Resurselor Naturale și Ecologiei a dispus ca pădurile de acolo să fie sfințite. În acest scop a fost alocat un elicopter la bordul căruia s-au aflat doi preoți care au oficiat slujba de sfințire.

Preoții au efectuat slujba cu rugăciuni, au stropit copacii cu agheasmă din elicopter și au folosit două icoane.

„De la înălțimea zborului de pasăre, Mitropolitul Barnaulului și a Altaiului, Serghii, ne-a binecuvântat pământul cu o cruce dătătoare de viață și a stropit pădurile Altaiului cu apă sfințită. În timpul zborului, s-au citit rugăciuni, acatiste și canoane.”, a scris Mitropolia din Altai.

df

La sfârșitul lunii iulie, în Rusia au izbucnit incendii forestiere în mai multe regiuni din Rusia. Majoritatea incendiilor s-au înregistrat în regiunile Krasnoiarsk (92.215 hectare) şi Irkuţk (128.482 hectare). Incendiile au afectat, de asemenea, rezervaţiile naturale din regiunile Irkuţk (2.664 hectare) şi Khabarovsk (1.397 hectare). Potrivit Deutsche Welle, emisiile de CO2 au depăşit numărul emisiilor nocive ale 36 milioane de maşini într-un an.

Preluat de la: diez.md