1530873160622.jpg

După rezultatele frumoase, obţinute în urma celor două cărţi de poezii și a primului roman, tânăra scriitoare, Lucia Brainstorm, a decis să continuie calea cu încă o creație. Lansarea noului roman „Rămâi pentru totdeauna” a avut loc ieri, în incinta Bibliotecii Naţionale B.P.Haşdeu şi a readus o doză de culoare literaturii din R.Moldova.

Zeci de oameni au fost întâlniţi cu mult drag şi nerăbdare de autoarea cărţii. Întâmpinaţi cu câte un trandafir, cei prezenţi au simţit imediat o deosebită plăcere pentru eveniment şi pentru ce va urma.

„Am procurat deja cartea ei. M-a motivat însuși titlul, este deosebit. Deși este tânără, la început de drum, Lucia pare a fi un om deosebit, foarte inteligentă și cred că am ce învăța din cartea ei. Va fi prima dată când voi lectura ceva din ce scrie ea”, a menționat Larisa.

Timidă şi cu mari emoţii, tânăra scriitoare s-a prezentat în faţa oamenilor cu mari speranţe: ca noua ei capodoperă, la care a muncit mult, să fie pe placul celor cu care şi-a dat întâlnire în această zi importantă. Aşa a şi fost, iubitorii de lectură au îndrăgit imediat stilul Luciei Brainstorm, ideea romanului şi micile detalii din carte, care au fost împărtăşite de autoare.

O cunosc pe Lucia de mult timp, am mai fost la alte lansări de cărți ale ei. Lucia Brainstorm are un atu al ei, cu siguranță. Mi-am dat seama de acest lucru încă din ce am citit în celelalte cărți. Este unică, ca scriitoare, am avut mult de învățat de la ea, chiar plan poetic, ca scriitor. Sper că această carte să conțină lecții importante de viață”, a spus Dumitru Drapac.

Cartea este una în care predomină dragostea, genul fiind romantic, iar personajul principal, în jurul căreia se petrece totul este o fată ce creşte la orfelinat. Lucia Brainstorm a susţinut că este cea de-a treia carte a ei, dar prima care nu o scrie din propriile trăiri, ci din pură inspiraţie din viaţa altor oameni, momente din realitate şi poate chiar din crudul adevăr al societăţii.

„Cartea va fi vândută în Danemarca, Moscova, România și Moldova. Personajul principal al romanului este Casandra. Probabil m-am inspirat de la mine, chiar ca aspect fizic. Mă bucur de această lansare, mi-am găsit liniștea. Venind din Danemarca, am vrut să aduc mai mult decât o carte, am vrut să aduc liniște”, a susținut Lucia Brainstorm.

La întrebarea „ce sfârşit are acest roman”, scriitoarea a vrut ca acest fapt să rămână o enigmă, susţinând că „sfârşitul e din viaţă”. Despre ce este vorba, nu rămâne decât să deschidem cartea şi să lecturăm filă cu filă.

Profund afectată de copii din orfelinate, Lucia Braintorm a declarat pentru ZUGO că va continua cu acest subiect cu încă cinci volume, acolo unde personajul îşi va povesti momentele importante din viaţă.   

Aceasta a mai declarat că, după lansarea acestor volume, îşi va încheia drumul de scriitor şi va continua cu un proiect, ce speră să-i reuşească. Iniţiativa ei este de a ajuta copii din orfelinate.

După o serie de întrebări şi aprecieri primite de la oaspeții evenimentului, dar şi după ce Lucia a dat citire câtorva fragmente din carte, a urmat ca cei prezenţi să-şi procure noua realizare a scriitoarei şi desigur să facă câte o poză, pentru amintire, cu tânăra autoare.

Menționăm că autoarea cărții a decis ca banii colectați să fie folosiți în scop caritabil și anume de a ajuta copiii din orfelinate.

 

 

Preluat de la: zugo.md