2-52.jpg
Autorul blogului de vinuri finewine, Andrei Cibotaru, a lansat în premieră un ghid cu 30 de vinuri străine vândute în Moldova. Publicația descrie vinurile, dar și oferă informații despre asocierile culinare și locurile în care acestea pot fi achiziționate.

Ghidul conține o selecție cu 30 de vinuri străine disponibile în vânzare în Republica Moldova. Vinurile provin din țări precum Italia, Franța, Spania, Chile, Noua Zeelandă.

1

Cel mai scump vin spumant descris în ghid poate fi cumpărat la Chișinău cu aproximativ 10 000 de lei; cel mai scump vin roșu — cu 5 800 de lei, în timp ce cel mai ieftin: circa 150 de lei.

Fine Wine Guide reprezintă o selecție non-erarhică de vinuri seci, spumante, dulci, albe, roze, roșii. Topul este dominat de vinuri Prosecco, acestea fiind întâlnite în cea mai mare diversitate în Republica Moldova. După Italia, urmează vinuri franceze din regiuni cu renume mondial precum Champagne, Bordeaux sau Bourgogne.

2

„Această publicație își dorește să fie un răspuns la întrebarea “ce vinuri străine bune sunt în Moldova?” Venirea marilor rețele comerciale aduce cu sine etichete străine. În acest context, vin cu o recomandare, non-erarhică, de vinuri pe care ar trebui să le încerce oricine e gata să-și lărgească orizontul cunoașterii”, afirmă Andrei Cibotaru.

3

Ghidul a fost editat într-un tiraj de 1 000 de exemplare, urmând să fie distribuit gratuit în HORECA și la evenimente dedicate vinului, dar și la distribuitorii Nobilta del Gusto, Multiexpo, UBFB Trade Group, French Taste, precum și în vinotecile din rețeaua Fourchette. De asemenea, versiunea electronică a ghidului poate fi descărcată AICI.

Preluat de la: diez.md