foto.jpg
Un oraş din Olanda testează trecerile de pietoni, special concepute pentru utilizatorii de telefoane, pentru a-i ajuta să traverseze strada mai uşor.

Mai multe benzi formate din LEDuri au fost încorporate pe asfalt, la un colţ de stradă, într-o zonă în care se află trei şcoli, în speranţa că vor atrage atenţia celor care îşi petrec timpul pe telefon. Scopul este ca aceştia sa zărească cele două culori specifice LED-urilor, roşu pentru a rămâne pe loc şi verde pentru a traversa.

„Reţelele de socializare, jocurile, WhatsApp-ul şi muzica reprezintă distrageri majore în trafic”, a declarat consilierul Kees Oskam. „Nu putem schimba trendul, dar putem anticipa problemele.”

Sistemul a fost creat de o firmă locală, HIG Traffic Systems, însă a atras multe critici din partea Asociaţiei Olandeze pentru Siguranţa Traficului, VVN. Aceștia au acuzat că sistemul recompensează un comportament greșit.

”Nu este o idee bună să-i îndemni pe utilizatorii de internet să se uite mereu pe telefoane”,a declarat un reprezentant VVN.

”Nu vrem ca oamenii să folosească telefoanele mobile în trafic, chiar dacă sunt doar pietoni. Aceştia trebuie să fie mereu în alertă şi să se uite dacă maşina a oprit cu adevărat la semaforul roşu”, a completat acesta.

foto

Preluat de la: diez.md