1500991836724.jpg

India este plină de vibrații și mistere. Aici există la fel de multe povestiri, cât și oameni. Multe dintre aceste secrete ar putea să te șocheze sau să te excite, iar unele chiar să te ducă în eroare.

Urmăriți mai jos lista celor mai misterioase și înfricoșătoare 8 locuri din India realizată de boredpanda.com.

Karni Mata Mandir: enigmaticul „Templu al șobolanilor” din Rajasthan

Situat într-un mic oraș numit Deshnok, Karni Mata Mandir este unul dintre cele mai faimoase temple din Rajasthan. Există aproximativ 20.000 de șobolani în incinta templului, care este, de asemenea, motivul principal al popularității sale. Se crede că acești șobolani sunt fii reîncarnați și membri ai familiei zeiței domestice Karni Mata. Acești șobolani sunt considerați sfinți ca Zeița însăși și astfel sunt venerați. Dacă un șobolan moare, acesta este înlocuit cu un șobolan de aur.

 Podurile de copaci vii din Cherrapunji, Meghalaya

Dealurile tribale au formațiuni radiculare neobișnuite, provenite din pomi de cauciuc. Acestea sunt poduri puternice și rezistente peste râuri, care reprezintă o alternativă minunată la podurile de lemn. Desigur, o vedere uimitoare, aceste poduri nu sunt construite, ci crescute. Se formează în aproximativ 15 ani, iar unele dintre ele au peste 500 de ani. Umshiang Podul Rădăcină Dublă, Podul Roșu Ummunoi, Podul Rădăcinos Roșu, Podul Roșu Umkar și Podul Rows Mawsaw sunt unele dintre numele populare aici.

Lacul Skeleton sau lacul Roopkund din Uttarakhand

Un lac glaciar uluitor din Uttarakhand, Lacul Roopkund este numit Lacul Skeleton pentru un motiv ciudat. În 1942, un gardian de pădure a descoperit mai multe schelete umane la baza lacului. Poziționată la o altitudine de 5029 metri, este înghețată în timpul sezonului de iarnă. Legendele precizează că acestea erau schelete ale domnitorului din Kannauj, care împreună cu soția sa și cu o imensă trupă de slujitori călătoreau spre un pelerinaj și au murit aici în timpul unei grindini. Potrivit criminalisticilor, cadavrul datează din secolul al XV-lea. Acest lac este un loc popular de drumeții de asemenea.

Pietrele plutitoare ale lui Ram Setu la Rameshwaram

Contrar multor convingeri care nu cred asta, Podul Ram Setu nu este doar o entitate din saga mitologică numită Ramayana. Este obiectul adevărat ale cărui rămășițe pot fi văzute între India și Sri Lanka. Se spune că acest pod a fost făcut de Lordul Hanumana și armata lui de maimuțe, fără nici un mortar. Numele Domnului Rama a fost scris pe pietre, apoi au fost aruncate în mare. Aceste pietre nu s-au scufundat niciodată și așa a fost construit acest pod. Unele dintre aceste pietre plutitoare cu numele Domnului gravate pe ele, astăzi, pot fi văzute în Rameshwaram. Aceasta este cu siguranță una dintre cele mai bune mistere despre India.

Arborele Banyan de 250 de ani din Kolkata

Plasat în grădina botanică indiană din Howrah, copacul Banyan Mare este cel mai vechi copac din India și cel mai larg. A trecut de testele dure ale unor vremuri, cum ar fi un atac de ciuperci, acum acesta având 250 de ani. Arată ca o junglă groasă, are 3300 de rădăcini aeriene care se răspândesc într-un spațiu îndepărtat în sol, fiind suportul său. Acesta acoperă 14.500 de metri pătrați de suprafață a terenului. Una dintre cele mai uimitoare lucruri este că pomul nu are un trunchi, deoarece a fost înlăturat în 1925 după infecția cu fungi.

Motocicleta lui Dumnezeu, Bullet Baba în Rajasthan

Unul din cele 8 locuri misterioase din India, care vă vor da fiori. Se crede că Shrine Bullet Baba protejează oamenii care călătoresc. Nu există zei sau zeițe, doar o motocicletă este venerată aici. Se spune că un om pe motocicletă pe nume Om Sing Rathore a murit în acest loc într-un accident în timp ce mergea acasă. În ciuda faptului că a fost înlăturat de poliție, motocicleta sa reîntors în acest loc din când în când. Astfel, un templu a fost construit aici de către localnici și astăzi este un altar popular. Călătorii, în special motocicliștii, se opresc aici și își plătesc onorurile.

Dealul magnetic din Ladakh

Dealul este situat la o altitudine de 4267 de metri deasupra nivelului mării. Chiar dacă motoarele sunt oprite, mașinile de pe acest drum sunt trase în sus, ceea ce este o priveliște de admirat. Se zice că chiar și avioanele care trec deasupra lui se deplasează la altitudini înalte pentru a se salva de a fi trase în jos de forța dealului. Experții sunt de părere că aceasta este doar o iluzie optică, dar cu siguranță trebuie să o vezi.

Marele Zid din India al Fortului Kumbhalgarh din Rajasthan

La aproximativ 82 km de Udaipur, fortul Kumbhalgarh este cunoscut ca fiind înconjurat de ziduri care au o perimetru de aproximativ 36 km. După Marele Zid Chinezesc, se crede a fi cel mai lung zid din India și, de asemenea, cel de-al doilea cel mai lung din lume. În mijlocul acestor ziduri există aproximativ 300 de temple împreună cu o serie de alte structuri splendide. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Zidul Kumbhalgarh și a fost construit în urmă cu o jumătate de milion de ani.

CITEȘTE ȘI: foto | 10 poze dintr-o regiune a Turciei care ne demonstrează că realitatea nu are nevoie de Photoshop

Preluat de la: zugo.md