bagaje-moldova-chisinau-1.jpg
În Europa, doar în acest an, călătorii au plătit deja mai mult de jumătate de milion de euro pentru că au depășit greutatea admisă pentru bagaje la aeroport. Paradoxal este că, în medie, 1/3 din lucrurile luate în valiză nu ajung deloc să fie folosite de călători pe durata întregii vacanțe. Iată de ce este important să găsești soluții optime și ingenioase de a împacheta obiectele personale și a te pregăti bine de marea aventură.

Mai mult chiar, ți s-a întâmplat și ție, probabil, să ajungi la mare și să înțelegi că, pur și simplu, ai uitat lucrurile de care ai nevoie acasă! Tocmai pentru a evita această eroare pe viitor, avem în cele ce urmează câteva sfaturi practice pentru tine, care te vor ajuta să te pregătești corect de voiaj în 2019:

7 sfaturi practice de pregătire pentru vacanță

#1 Fă o listă bine organizată

Pune pe o foaie de hârtie produsele de care ai nevoie în vacanță. Subliniază cu verde ce ai cumpărat deja și cu roșu ce trebuie să achiziționezi încă, astfel poți simplifica procesul de împachetare și te asiguri că nu uiți articolele esențiale, cum ar fi: protecția solară și costumul de baie.

#2 Mergi pregătit la shopping

metro-moldova

Mai degrabă evită magazinele mici și fă-ți plinul dintr-un hypermarket de unde ai putea procura tot de ce ai nevoie sub același acoperiș, astfel minimizând riscul de a uita ceva de pe listă, plus că poți prinde și niște reduceri frumoase de sezon. De exemplu, METRO Moldova vine cu o serie de promoții avantajoase la produsele de vară, pe care le poți analiza din timp, răsfoind cataloagele cu promoții în regim online, pe site-ul companiei. Să nu-ți fie frică să experimentezi cu accesoriile pentru plajă, ele adaugă culoare și savoare oricărei ținute. Anul acesta ai putea opta pentru pălării gigantice și ținute versatile. La METRO găsești multe modele drăguțe la raionul de haine, la prețuri avantajoase.

Un mic secret care-ți va reduce stresul ce însoțește adesea pregătirea valizei este să te ții de o anumită paletă de culori. Stabilește o gamă cromatică pentru această vacanță și astfel îți vei combina mult mai ușor ținutele. Apropo, nuanța anului 2019 este coral.

produse-pentru plaja-md (1)

#3. Împachetează articolele de sănătate și frumusețe separat

Împachetarea lucrurilor trebuie să includă câteva etape, în primul rând, concentrează-te asupra lucrurilor de primă necesitate: produse de îngrijire personală, medicamentele pentru alergie și cele de protecție solară, cosmetică. Alege o cremă puternică (SPF 50), dar cu o textură lejeră și una specială pentru copiii tăi. Dacă vrei să te expui la soare pentru un bronz irezistibil, nu uita să iei și un ulei de corp pentru accelerarea bronzului, dar și un gel calmant cu pantenol, pentru a-l aplica după băile de soare.

66

#4 Împachetează hainele în conformitate cu scopul urmărit

Cea mai ușoară metodă este să împachetezi ținutele gândite de acasă, pe zile. Un alt secret pentru a economisi timp este să împachetezi geanta de plajă cu toate cele necesare în ea. La METRO Moldova găsești tot de ce ai nevoie: genți pentru plajă de dimensiuni mari, încăpătoare, din paie sau textile, prosoape pentru plajă pentru întreaga familie. Astfel, pentru a economisi mai mult spațiu, pune accesoriile și pălăriile direct în geantă. Utilizează și cutiile de la ochelari pentru accesoriile de telefon, pune în ele husele, încărcătorul, căștile sau chiar bijuteriile.

#5 Rulează hainele

Rularea hainelor este o tehnică perfectă de economisire a spațiului. Chiar și ordinea în care împachetezi contează. Începe cu lucruri plate și dreptunghiulare, pentru a umple denivelările de la baza bagajului. Pentru mai mult loc în valiză și mai multă organizare, costumele de baie și rochiile pentru plajă le poți pune în sacii de la încălțăminte. Depozitează șosete și alte lucruri în interiorul încălțămintei. Apropo, la METRO Moldova găsești și încălțăminte comodă pentru plajă, care nu ocupă mult spațiu în valiză.

impachetare-haine-sfaturi

#6 Împachetează hainele în saci pentru spălat sau organizatoare mici

De exemplu, poți împacheta aparte costumele de baie și lenjeria intimă aparte. Hainele pot fi ambalate în saci pentru spălat. Astfel, vei economisi spațiu și le vei stoca cu ușurință în valiză. Plus că la sfârșitul călătoriei, acele pungi pot servi drept depozitare pentru hainele murdare.

#7 Alegeți o valiză practică, cu elemente unice sau culoare deosebită, ce te vor ajuta să te diferențiezi

Adaugă la geanta ta o etichetă cu numele tău sau optează pentru o valiză colorată, ca să te asiguri că nu se pierde în aeroport. Optează pentru un troler extensibil, calitativ și ușor de transportat.

O vacanță bine organizată reduce stresul, îmbunătățește sănătatea fizică și mentală, sporește productivitatea, mai ales dacă ai valiza împachetată inteligent și inspirat, având toate lucrurile necesare la îndemână!

Oamenii se împart în două categorii, cei care numără zilele până la vacanță și sunt foarte organizați când este vorba de pregătiri, preferând să facă totul în prealabil, și cei… care lasă totul pe ultima sută de metri. Din ce categorie făceai până acum parte tu? Dar din ce categorie alegi să faci parte pentru a te asigura de reușita vacanței tale?

Iar dacă vrei să afli cum să alegi valiza potrivită citește acest articol.

Preluat de la: diez.md