1499151121423.jpg

În satul Ivancea (raionul Orhei) a început tabăra Cucuteni International Art Camp 2017, care se va desfășura în perioada 3 – 22 iulie.

În cadrul taberei din acest an s-au adunat 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări: Polonia, România, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania, Olanda, Coreea de Sud, Franța, Vietnam, Azerbaidjan, Indonezia, Egipt, SUA, Ucraina, Bulgaria și Rusia, care timp de trei săptămâni, prin intermediul operelor de artă – înfățișate în ceramică sau pe pânză – vor reînvia cultura Cucuteni – Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane.

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni 2017” pe 22 iulie, în cadrul căruia se va desfășura expoziția tuturor operelor, create de participanții taberei din acest an. Tot în acest an, pentru prima dată în istoria festivalului, vizitatorii vor putea participa la masterclass-uri de ceramică și pictură, moderate de artiștii excepționali din 16 țări ale lumii – participanții taberei de creație.

De asemenea, toți copiii care vor participa la cele mai adevărate săpături arheologice vor putea lua acasă toate comorile găsite! Iar între timp, părinții lor vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale vechi sau să învețe să picteze sau să modeleze ceramică.

Festivalul va culmina cu un concert susținut de inegalabilii Alex Calancea Band & Guz & RUPT precum și cu predarea focului unei sculpturi de ceramică, creată de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii!

Biletele pot fi procurate aici. Prețul biletului este de 50 lei sau 70 lei în ziua evenimentului. Paginile oficiale ale evenimentului pe Facebook vă stau la dispoziție pentru mai multe detalii

Evenimentul este organizat de Art Studio Picasso și Agenția de Comunicare, cu susținerea Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Sponsorul general al festivalului – înghețata Sandra.

Partenerul evenimentului – agenția Profile Events.

Partenerii evenimentului: Proiectul de competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Rețeaua de magazine Casa Curată, Compania Bemol, Operatorul Național de Telecomunicații Moldtelecom, Moldova – Agroindbank, Lukoil – Moldova, Combinatul de material de construcție MACON.

Parteneri media: Noi.md, Zugo.md, Комсомольская Правда в Молдове (kp.md), Allmoldova.com, Agora.md, UNIMEDIA.info, diez.md.

Preluat de la: zugo.md