Colaj-1.jpg
Cu toții știm că în Europa există o multitudine de orașe care au devenit cunoscute datorită frumuseții și atracțiilor turistice de care dispun. Astfel de orașe sunt asaltate de mii sau chiar de zeci de mii de vizitatori anual.

Fiind perioada vacanțelor, anume vara majoritatea oamenilor își doresc să „evadeze” din țară și să cunoască ceva „nou”. În cazul în care faci parte din această categorie de oameni, te invităm să urmărești lista cu 17 locații europene ideale pentru un turist modern care își dorește o călătorie epică, elaborată de CNN.

Te invităm să vezi care sunt cele 17 destinații recomandate.

#1. Picos de Europa, Spania
Picos de Europa este unul dintre cele mai impresionante lanțuri muntoase din Europa de Vest. Acesta este străbătut de trasee montane bine marcate, cu peșteri adânci care îi ademenesc pe călătorii mai îndrăzneți.


Sursă foto: Alejandro Luengo

#2. Insulele Lofoten, Norvegia
Insulele Lofoten sunt o destinație de vis pentru cei care iubesc natura și care preferă să își petreacă timpul în zone mai izolate. Munții stâncoși și golfulețele insulelor găzduiesc o gamă largă de viețuitoare marine, iar plajele sunt considerate unele dintre cele mai bune pentru surfing din emisfera nordică.


Sursă foto: Briard Guillaume

#3. Munții Apuseni, România
Parte din Munții Carpați din Transilvania, Apusenii sunt ideali pentru vacanța de vară, cu temperaturi răcoroase, cu trasee neaglomerate, cu păduri străvechi și cu stânci din calcar.


Sursă foto: Răzvan Iona

#4. Efes, Turcia
Orașul antic greco-roman Efes, situat lângă Selçuk, este cel mai complet oraș clasic din Europa. Acest fapt se datorează săpăturilor și restaurării minuțioase.


Sursă foto: Deniz Demirci

#5. Avignon, Franța
Fiind un oraș cu mai puțin de 100 000 de locuitori, în Avignon există o multitudine de atracții turistice istorice și culturale. Printre acestea se numără: Palatul Papilor, Podul Saint Bénézet și Catedrala Notre-Dame-des-Doms.


Sursă foto: Xuan Nguya

#6. Lisabona, Portugalia
Capitala portugheză a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii ani, devenind o destinație gastronomică ideală.


Sursă foto: João Reguengos

#7. Peninsula Dingle, Irlanda
Peninsula Dingle, din comitatul Kerry, pe coasta de sud-vest a Irlandei, este potrivită pentru cei cărora le plac călătoriile active și aventuroase.


Sursă foto: Mark Lawson

#8. Plovdiv, Bulgaria
Fiind al doilea oraș ca mărime al Bulgariei, Plovdiv a fost, alături de Matera din Italia, Capitală Culturală Europeană în 2019. Orașul este una dintre cele mai vechi așezări din Europa.


Sursă foto: Deniz Fuchidzhiev

#9. Pompeii, Italia
Chiar dacă Pompeii este destinația cu peste 2,5 milioane de turiști pe an și rareori există o perioadă liniștită, orașul merită pe deplin să fie vizitat.


Sursă foto: Andy Holmes

#10. Atena, Grecia
Ruinele sale antice sunt o atracție uriașă, iar orașul în sine este unul dintre cele mai fascinante din Europa.


Sursă foto: Constantinos Kollias

#11. Salzburg, Austria
Cu Alpii care se înalță peste Cetatea Hohensalzburg din secolul al XI-lea și cu o multitudine de palate și biserici frumoase, Salzburg este, fără îndoială, unul dintre cele mai pitorești orașe din Europa Centrală.


Sursă foto: Jae Yongs Lee

#12. Henne Strand, Danemarca
Amplasat pe coasta de vest a Iutlandei, Henne Strand este un paradis de vacanță pentru cei care preferă să petreacă timpul în aer liber.


Sursă foto: Patrick Harens

#13. Bruges, Belgia
Străzile medievale și canalele întortocheate din Burges au un farmec aparte, în timp ce Markt, scuarul central, este locul perfect în care poți savura o băutură răcoritoare.


Sursă foto: Elijah G

#14. Düsseldorf, Germania
Düsseldorf este un oraș ultramodern și gazda târgului de artă celebru la nivel internațional – Art Düsseldorf.


Sursă foto: Artem Zasypalov

#15. Wrocław, Polania
Cracovia și Varșovia sunt deja cunoscute, dar Wrocław este un oraș polonez cu o arhitectură superbă. Vechea primărie din piața centrală, construită în stil gotic, este probabil cea mai faimoasă clădire din oraș.


Sursă foto: Bianca Fazacas

#16. Groningen, Țările de Jos
Tânăr și modern, Groningen este o alternativă a orașului Amsterdam. Canalele și clădirile clasice neerlandeze sunt similare, dar valurile de turiști nu sunt atât de mari. Poți vizita majoritatea atracțiilor turistice cu bicicleta.


Sursă foto: Alexei Maridashvili

#17. Cairngorms, Scoția
Al doilea parc național al Scoției este considerat drept unul dintre cele mai sălbatice locuri din Marea Britanie. Cairngorms este un refugiu pentru cei care preferă să-și petreacă timpul în aer liber. Munții Ben Macdui și Cairn Gorm atrag drumeți îndrăzneți pe tot parcursul anului.


Sursă foto: Kai Bossom

Preluat de la: diez.md