10.jpg
Un număr de 12 fotografi străini și locali vor merge în următoarele șase zile să descopere Republica Moldova și să surprindă prin obiectivul camerelor partea nevăzută și pitorească a țării noastre. Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul fotografic „Discover the routes of life” va explora unicitatea turistică a Moldovei, fiind orientat mai mult spre turismul de aventură ușoară – un amestec dintre cultură, natură, gastronomie și drumeție.

Evenimentul se va desfășura în perioada 3 – 9 august 2017 și este organizat  cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Turul „Discover the routes of life” urmărește promovarea țării noastre ca destinație turistică atât pe plan extern, cât și pe plan intern, cu ajutorul rețelei de followeri ai fotografilor străini și locali, dar și îmbogățirea portofoliului de fotografii turistice ale Moldovei.

Periplul celor 12 fotografi din Italia, Polonia, România și Republica Moldova va include, între altele, vizite la mai multe vinării din țără precum: Orașul Subteran de la Cricova, Asconi,  Et Cetera și KaraGani (Găgăuzia). De asemenea, participanții vor surprinde frumusețile din sudul Moldovei și anume: împrejurimile rezervației științifice a Prutului de jos, inclusiv Lacul Beleu și luncile indundabile ale Prutului. Aria protejată de importanță internațională este recunoscută pentru vegetația luxuriantă. Călătoria va mai include și o excursie la Conacul Manuc Bey din Hâncești, construit în stil francez, după proiectul arhitectului Alexandru Bernardazzi. Fotografii vor ajunge și în satul Văleni, la celebra bunicuță care bate toba, cunoscută pentru participarea la concursul Eurovision în 2005. Pe râul Nistru fotografii vor face o tură cu caiacul, iar călătoria va continua cu o excursie în orașul Tiraspol.

Fotografiile realizate în cadrul ediției din acest an vor fi vernisate în mai multe locuri de interes public (aeroport, gara feroviară etc.) unde vor putea fi admirate de turiștii străini și locuitorii capitalei.

Cine sunt fotografii care vor participa la proiectul fotografic „Discover the routes of life” 2017

Laura Masi (Italia)

Fotograf, blogger și influencer popular, specializat în călătorii. Are peste 66.500 de followeri pe Instagram. Fotografiile sale pot fi admirate pe conturile de pe rețele sociale.

Michele Grimaz (Italia)

Fotograf profesionist specializat în fotografii de călătorie. Pe Instagram are o comunitate de 110.000 de urmăritori. Fotografiile sale poți fi vizualizate pe.

Roberto Gabriele (Italia)

Fotograf profesionist, organizator de călătorii în întreaga lume pentru alți fotografi italieni. În ultimii patru ani a realizat 65 călătorii în străinătate. Are 8.000 de followeri pe Facebook și 1.000 pe Instagram.

Magdalena Tomaszewska- Bolałe (Polonia)

Jurnalistă specializată în arta culinară, fotograf și profesoară. Consultant în diplomația culinară și turism. Pe Facebook are 18.000 de urmăritori și alți 2.500 – pe Instagram. A câștigat două Grand Prix-uri la Gourmand World Cookbook Awards pentru cea mai bună carte din categoria Bucătărie din Europa de Est și gastronomia diplomatică.

Maria Wiktoria Górecka (Polonia)

Fotograf profesionist, specializat în arta culinară, promotor al schimburilor culturale și al culturii fotografice în domeniul gastronomiei. Pe Facebook are 5.000 de urmăritori, iar pe Instagram – 3.000.

Aneta Zajac (Polonia)

Editor pentru www.fly4free.pl, o platformă online despre călătorii și posibilități de a călători ieftin din Polonia. Mai multe aflați pe Fly4free.pl.

Alexandru Damian (România)

Fotograf profesionist din București. Teme abordate: locuri, evenimente, portrete și peisaje. Are o comunitate de 9.000 de followeri pe Instagram și de 5.000 – pe Facebook. 

Elena Andronache (Moldova)

Fotograf profesionist recunoscut la nivel local. Promovează fotografia de portret, de familie și de eveniment. Are 2.000 de followeri pe Facebook.

Victor Garștea (Moldova)

Fotograf profesionist originar din Orhei, specializat în fotografia experiențială, de portret și de călătorie. Pe Facebook are aproape 2.000 de followeri, iar pe Instagram – 1.000.

Yevhen Karuzo (Moldova)

Fotograf profesionist la nivel local, axat pe fotografia de călătorie, de eveniment și de stradă. Are 3.000 de urmăritori pe Facebook și aproape 1.000 de followeri pe Instagram.

Anatolie Poiată (Moldova)

Cunoscut fotograf la nivel local, care nu doar fotografiază destinațiile și activitățile turistice din Moldova, dar își împărtășește cunoștințele și abilitățile cu alți fotografi.

Constanța Kleo (Moldova)

Fotograf profesionist aspirant, care a locuit mai mulți ani în străinătate, dar nu a încetat să scrie despre țara sa și să se implice acasă în diverse proiecte. Teme abordate: peisaj, oameni și evenimente.

Preluat de la: diez.md