papa.jpg
Fostul papă, Benedict al XVI-lea, a murit sâmbătă, 31 decembrie, la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, la vârsta de 95 de ani.

„Cu tristețe informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9.34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”, a declarat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Începând de luni, 2 ianuarie 2023, trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict al XVI-lea se va afla în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru despărțirea de credincioși.

„Papa emerit Benedict al XVI-lea nu a încetat să facă apel la convertire, penitență și smerenie, oferind o imagine a Bisericii eliberată de privilegiile materiale și politice pentru a fi cu adevărat deschisă către lume”, scrie Vaticanul pe Twitter.

Amintim că Benedict al XVI-lea s-a pensionat în 2013 din motive de sănătate. A devenit primul papă din 1415 care a abdicat de bunăvoie de la capul Bisericii Romano-Catolice. Zilele trecute au existat informații că acesta ar fi fost grav bolnav.

Preluat de la: diez.md