hepta-2260059.jpg
Schimbările climatice a fost unul dintre cele mai importante subiecte discutate la Forumul Economic Mondial de la Davos. Experții au constatat că atât autoritățile publice, cât și mediu de afaceri, trebuie să se implice pentru a schimba situația, mai ales în contextul catastrofelor climatice din ultimii ani, scrie CNN.

Naturalistul şi prezentatorul britanic de televiziune David Attenborough, citat de The Guardian a cerut liderilor politici și antreprenorilor să se unească pentru a aborda schimbările climatice înainte ca acestea să cauzeze daune ireversibile, scrie unimedia.

Procter & Gamble (PG), PepsiCo (PEP), Nestlé (NSRGY) și Unilever (UL) s-a alăturat companiei de gestionare a deșeurilor TerraCycle în scopul lansării proiectului LOOP, care va permite oamenilor reutilizarea recipientelor folosite pentru păstrarea produselor casnice.

După mai mulți ani de absență, în acest an la Forumul de Davos a participat și conducerea companiei Philip Morris International (PMI). „Chiar dacă suntem o companie mare și avem posibilități financiare, noi avem nevoie, de asemenea, de ajutorul organizațiilor de sănătate, liderilor de opinie și a autorităților pentru a adapta eventual regulamentele”, a declarat directorul executiv al PMI, André Calantzopoulos pentru postul TV CNBC.

El a adresat o scrisoare deschisă comunității liderilor mondiali, în care cheamă la un dialog. “Soluțiile și produsele inovative nu au nicio valoare, dacă oamenii nu vor afla de acestea. Noi suntem gata și dorim să discutăm cu reprezentanții tuturor sectoarelor pentru a vedea toate opiniile, inclusiv cele negative”, se menționează în scrisoare.

Forumul Economic Mondial de la Davos a avut loc în perioada 22-25 ianuarie 2019. Forumul intitulat „Globalizarea 4.0: configurarea unei arhitecturi globale pentru cea de-a patra revoluție industrială” a găzduit 3.000 de persoane, printre care reprezentanți din domeniul afacerilor, instituțiilor guvernamentale, societății civile.

Preluat de la: diez.md