licurici.jpg
41 % dintre speciile de insecte ar putea fi pe cale de dispariţie. Printre acestea se numără și licuricii. Este concluzia unui studiu realizat de o profesoară de biologie de la o universitate din Statele Unite și publicat în jurnalul Bio-science.

Folosirea pesticidelor, a luminii artificiale şi pierderea habitatului sunt printre cele mai mari pericole pentru cele aproape 2 000 de specii de licurici din întreaga lume.

Potrivit unui alt studiu, aproape jumătate dintre speciile cunoscute de insecte, mai exact 400 de mii, ar putea dispărea în viitorul apropiat, din cauza utilizării masive a pesticidelor, care s-a dublat în ultimii 25 de ani. Alte motive pentru extincția insectelor sunt încălzirea globală și acțiuni ale omului asupra mediului.

Oamenii de știință spun că fără insecte nu pot fi hrănite cele 7,5 miliarde de oameni, și asta pentru că polenizarea este necesară pentru reproducerea majorității plantelor, iar fără ea ne putem trezi că dispar, de exemplu căpșunele, merele, varza sau ceapa.

Preluat de la: diez.md