Avatar-2-1.jpg
Filmările la continuarea blockbusterului ştiinţifico-fantastic „Avatar”, regizat de James Cameron, va aduce sute de locuri de muncă şi milioane de dolari Noii Zeelande după încheierea epidemiei de coronavirus din această ţară, a declarat regizorul luni, zi în care a fost reluată această producţie, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Echipa de filmare, din care fac parte regizorul Cameron şi producătorul Jon Landau, au primit în urmă cu două săptămâni permise de acces special de zbor în Noua Zeelandă, chiar dacă graniţele acesteia sunt închise pentru a ţine la distanţă coronavirusul, ceea ce a generat critici din partea unor voci care au acuzat un tratament incorect.

În opinia lui Landau, însă, Noua Zeelandă are multe de câştigat. „Doar această producţie va angaja 400 de neozeelandezi care vor munci la ea”, a declarat el pentru 1News după ce a ieşit dintr-un hotel din Wellington, unde el şi colegii săi s-au aflat în carantină după sosire.

„Vom cheltui aici, doar în următoarele cinci luni, peste 70 de milioane de dolari”, a precizat producătorul.

Filmările la această producţie au fost suspendate în martie, la puţin timp după ce Noua Zeelandă a aplicat măsuri stricte de izolare în contextul pandemiei de coronavirus.

Izolarea a înăbuşit epidemia, iar săptămâna trecută Noua Zeelandă a ridicat toate restricţile, cu excepţia controlului la graniţe după ce a declarat că este „liberă de coronavirus”, fiind una dintre primele ţări din lume care au revenit la normalitatea prepandemie.

Cameron, Landau şi zeci de membri ai echipei de filmare care lucrează la continuarea „Avatar” au primit acceptul de intrare în ţară din raţiuni economice, fapt ce a alimentat nemulţumirea unor voci critice care consideră că acest tratament este incorect în condiţiile în care unele familii sunt încă separate, iar companiile se luptă să îşi continue activitatea în lipsa unor lucrători esenţiali.

Filmul se numără printre cele câteva producţii reluate în Noua Zeelendă, ţară ce speră să atragă mai multe astfel de iniţiative cinematografice după campania sa reuşită contra coronavirusului.

„Oportunităţile sunt imense”, a precizat Landau referindu-se la potenţialul economic.

Munţii, pajiştile şi pădurile din Noua Zeelandă au devenit faimoase datorită trilogiei „Stăpânul Inelelor” şi au atras în ultimii ani un număr din ce în ce mai mare de producţii cinematografice importante.

Primele filmări la „Avatar 2” au început la jumătatea anului 2017, iar echipa s-a mai deplasat anul trecut în Noua Zeelandă pentru unele scene din acest film, care are un buget de 250 de milioane de dolari.

Mult aşteptatele continuări ale filmului „Avatar” sunt programate să ajungă în cinematografe la doi ani distanţă între ele. Astfel, „Avatar 2” are stabilită data premierei sale oficiale pe 17 decembrie 2021. Al treilea, al patrulea şi al cincilea film din franciza „Avatar” vor fi lansate în decembrie 2023, decembrie 2025 şi decembrie 2027.

Preluat de la: diez.md