2-870x450.jpg
FIFA va organiza primul Campionat Mondial de eFotbal dedicat echipelor naționale și pentru toți fanii efotbalului. La acest primul campionat vor participa reprezentanți din 16 țări.

Turneu mondial va avea loc în perioada 13-14 aprilie și vor participa jucători din toate cele 6 confederații ale FIFA (CONCACAF, CONMEBOL, CAF, OFC, AFC și UEFA) vor fi reprezentate, scrie mef.md.

Acesta va fi primul Campionat Mondial de eFotbal din istorie în care esportivii vor avea ocazia să-și reprezinte țara. Federațiile naționale vor fi responsabile de desemnarea jucătorilor care vor forma lotul național.

„Această competiție este un pas înainte important pentru FIFA și pentru dezvoltarea eFotbalului la nivel mondial. De asemenea, transmitem un semnal Federațiilor naționale de fotbal că încurajăm implicarea acestora în dezvoltarea programelor și crearea campionatelor de eFotbal”, a declarat Luis Vicente, Directorul Departamentului de Dezvoltare Digitală și Inovare al FIFA.

La această primă ediție Republica Moldova nu va participa, dar reprezentanții MEF (Federația de Sporturi Electronice din Moldova) își manifestă convingerea că sunt foarte aproape de acel moment, când această competiție va îngloba toate țările lumii, după modelul Campionatului Mondial la fotbal, sau măcar toate țările Europei, după modelul Ligii Națiunilor.

MEF presupune că printre țările prezente la competiție vor fi SUA, Canada, Argentina, Brazilia, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Danemarca, Japonia, Arabia Saudită și Australia.

Reprezentanții MEF așteaptă detalii din partea FIFA, dar la moment, se poate concluziona că acest nou turneu va fi un imbold uriaș pentru a dezvolta și mai mult esportul în Republica Moldova.

Pentru a fi mai aproape de domeniul esports din Moldova urmăriți evenimentele care vor avea loc pe pagina de Facebook sau contul de Instagram. Meciurile de la campionatele anterioare organizate de Federația de Sporturi Electronice din Moldova le puteți urmări pe canalul de Youtube .

Preluat de la: diez.md