citate-celebre-despre-carti.jpg

CCF Moldova a dat start campaniei „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”. Pentru a te alătura și tu campaniei, vizitează până în data de 19 martie 2024 librăriile Cărturești din Chișinău și lasă acolo propriile cărți care vor ajunge la familiile asistate de CCF Moldova. De asemenea, poți cumpăra o carte din librărie, iar Cărturești îți va oferi 20 % reducere la ea.

Anual, între 500 și 700 de copii din medii defavorizate ajung în supravegherea CCF Moldova. Acești copii provin din familii care luptă cu sărăcia și pentru care accesul la cărți e un lux. Potrivit datelor Fundației pentru alfabetizarea mondială (The Economic&Social Cost of Illiteracy), nivelul scăzut de educație este destul de costisitor pentru economia mondială. 

În Republica Moldova, conform unor date ale Barometrului Opiniei Publice, doar 7 % dintre locuitori citesc cărți cu regularitate. Totodată, cele mai multe biblioteci din sate își înnoiesc rareori fondul de carte.

Campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” a fost inițiată chiar de Ziua Națională a Lecturii de CCF Moldova.

Librăriile Cărturești din Republica Moldova s-au alăturat campaniei în efortul de a facilita drumul cărților de la oamenii generoși către copii curioși.

Găsești librăriile pe aceste adrese:
# Shopping Malldova, Strada Arborilor 21, etajul 3;
# Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Strada 31 August 1989 121 A;
# Centrul comercial Port Mall, Strada Mihai Sadoveanu,42/6, etaj 3.

Un copil care citește, va deveni un adult care gândește. Donând o carte, dăruiești speranță noii generații!

Preluat de la: diez.md