180816-online-or-lost-report-3.jpg
De la a ne ajuta să ajungem din punctul A în punctul B, la comenzi de mâncare şi păstrarea legăturii cu prietenii, lumea digitală a devenit atât de prezentă în vieţile noastre de zi cu zi, încât pierderea accesului la Internet poate deveni un motiv serios de îngrijorare. O nouă cercetare realizată de Kaspersky Lab a elucidat o serie de concluzii nesatisfăcătoare.

Oamenii secolului 21 se bazează atât de mult pe conectivitate, încât 23% dintre participanţii la cercetare ar prefera să fie surprinşi dezbrăcaţi în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei.

75% dintre respondenți au declarat că se preferă să stea pe telefon, făcându-se ocupat atunci când nu dorește să vorbească cu nimeni.

Conexiunea la Internet a devenit ceva esenţial pentru mulţi utilizatori, mai ales atunci când sunt pe drum. Prin urmare, peste o cincime (22%) dintre respondenţii sondajului spun că a fi conectat la Internet este la fel de important pentru ei ca a avea acces la mâncare, apă şi adăpost. Măsura în care ne bazăm pe dispozitive şi pe conectivitatea oferită este acum atât de mare încât pierderea unui smartphone sau a unei tablete poate fi mai stresantă decât multe alte situaţii traumatizante.

Aproape toţi respondenţii (90%) au spus că s-ar simţi stresaţi dacă şi-ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul – un procent mai mare decât cei care au menţionat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicaţi într-un accident minor de maşină (88%) sau îmbolnăvirea (80%).

În plus, oamenii sunt pregătiţi să rişte să fie puşi în situaţii jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectaţi. De exemplu, 26% dintre respondenţi s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută/periculoasă.

55% dintre chestionați spun că se bazează pe propriul telefon atunci când utilizează GPS-ul într-o călătorie.

Mai mult, o persoană din cinci a spus că s-ar simţi dezbrăcată fără dispozitivul său conectat. Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol şi neajutorat a primit sarcina de a-şi găsi hainele într-un oraş necunoscut, fără telefon şi toate avantajele aduse de acesta. După cum au demonstrat studiul şi experimentul nostru social, senzaţia de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat.

Preluat de la: diez.md