Untitled-design.jpg

Când lumea se împarte în „Trebuie să oferi flori femeilor de 8 martie” și „Hai să vorbim despre egalitate”, le poți împăca pe ambele cu un gest care contează, dăruind ceva de durată. 

Protestele femeilor din Europa și America pentru drepturi egale au dat startul poveștii de 8 martie. În ziua de 8 martie 1857, doamnele din New York au intrat în grevă. În 1908, acțiunea s-a repetat, dar de data aceasta femeile au manifestat cu pâine și cu trandafiri. Pâinea simboliza securitatea socială, în timp ce plantele cu țepi semnificau un nivel de trai ridicat. Printre emblemele acestor proteste a fost și mimoza. Apoi, treptat, au apărut și lalelele, ca parte integrantă a sărbătorii de la an la an.

Orice plantă poate fi un simbol al zilei de 8 martie și un cadou aparte. Lucrurile care contează cu adevărat sunt cele de durată. Îi poți spune cu o Azalea, cu o Calla, cu o Begonia Elatior sau cu un Terariu cu trei zambile, cât de mult înseamnă pentru tine, cât de curajoasă, cât de ambițioasă și cât de puternică este femeia de lângă tine. 

În colecția Floral Soul, găsești atât mimoze și lalelele, cât și o plantă potrivită pentru personalitatea oricărei femei aici: www.floralsoul.md 

Plantele te așteaptă să le vezi și pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 54.

Preluat de la: diez.md