diez-share-facebook.png
Elevii francezi cu vârste de până la 15 ani nu vor mai avea voie să aducă la şcoală telefoane inteligente sau tabletele pe care le deţin. Noile reguli sunt justificate prin nevoia de înfrunta cu măsuri concrete dependenţa de smartphone, garantând totodată buna desfăşurare a orelor de curs, oprind una dintre activităţile care distrage cel mai mult atenţia.

Noul an şcolar va lăsa elevii dintr-o ţară europeană fără acces la gadgetul care până acum le ocupa cea mai mare parte a timpului liber. Sau dacă au un astfel de gadget asupra lor, sunt obligaţi să îl ţină oprit pe toată durata orelor de curs, inclusiv pauzele, scrie go4it.ro.

Noua lege prevede unele excepţii, acceptând folosirea telefoanelor inteligente în scop educaţional şi de către persoanele cu dizabilităţi. Mai mult, fiecare liceu va avea posibilitatea să-şi impună propriile reguli mai permisive pentru folosirea dispozitivelor conectate la internet.

Noile reguli nu sunt chiar o surpriză pentru elevii francezi, aceştia având deja interdicţia de a folosi telefonul mobil în timpul orelor de curs. Promisă încă din timpul campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui Emmanuel Macron, în anul 2017, interzicerea totală a dispozitivelor smarpthone în şcoli îi va obliga pe cei mai mulţi elevi să găsească alte lucruri de făcut în pauzele dintre orele de curs.

Preluat de la: diez.md