1538831771445.jpg

Campania inițiată de Centrul GDM continuă. Astfel, o nouă poveste a unei persoane homosexuale a fost făcută publică. De această dată, de #subogheal a ieșit Florin (pseudonim) care a povestit în ce relații se află cu familia și prietenii săi după ce a publicat diverse poze de la căsătoria sa cu Gabriel.

Deși afirmă că nu a fost greu să recunoscă că este homosexual, întrucât și-a dat seama de la o vârstă fragedă că îi plac băieții, Florin spune că nu i-a fost ușor să le spună părinților despre acest lucru.

„Nu i-am spus (nr. mamei) adevărul deodată, în față. Îi spuneam treptat câte ceva. Inițial, făceam aluzii când mă întreba dacă îmi ajung bani să ies în oraș, că e scump totul. Și eu îi spuneam că nu ies cu fetele, că ies cu băieții și fiecare își plătește nota. Apoi acasă, când vorbeam la telefon cu vreun băiat, se întâmpla să mai audă discuția.

O dată, după o discuție telefonică, m-a întrebat direct și atunci i-am spus că îmi plac băieții și nu-mi plac fetele”, spune tânărul.

De atunci, mama lui Florin a început să evite discuțiile sociale, pentru că „se simte jenată că copilul ei e altfel și nu știe ce să povestească”. După ce Florin a publicat pe o rețea de socializare fotografii de la „nunta” sa cu Gabriel, situația s-a schimbat dramatic.

„Deci toată lumea îmi accepta homosexualitatea, dar până în momentul în care am ieșit de #subogheal. Așa că am început să mă duc mai rar acasă – de două ori pe an. Și atunci pentru maxim o zi. Practic, ne ducem și stăm ca muții la masă”, mai spune Florin în interviu.

Din cauza orientării sale sexuale suferă și nepoata lui care, fiind elevă, este tachinată de colegi. Cu tatăl său, Florin a abordat acest subiect o singură dată.

„Fiind la masă, am deschis subiectul și îi zic: „Uite, eu sunt gay, tot din ăla pederast, cum li se zice în popor”, la care el îmi răspunde: „să fii sănătos și fericit” și a încheiat discuția. Nu am mai vorbit despre asta niciodată.

Am întrebat-o pe mama poate a vorbit cu ea, dar mi-a spus că nu au mai vorbit despre mine de atunci. El nu întreabă nimic despre mine. Părinții mei nu vorbesc despre mine”. 

Colegii de birou i-au întors spatele imediat după căsătoria sa: „După weekendul în care ne-am unit destinele, m-am dus entuziasmat la serviciu, dar fericirea nu a durat decât o oră, până am simțit privirile nemuțumite ale colegilor”

„Eu nu mai știu cât poți să taci, să te ascunzi, „să-ți pui oghealul pe cap”. Cum să-ți trăiești viața așa ca să nu afle nimeni? E imposibil. Suntem și noi oameni, avem emoții. De ce unii au voie să trăiască, iar alții doar pe jumătate?”, chinchide Florin.

Interviul în întregime poate fi citit aici

Amintim că Centrul de Informații GENDERDOC-M a lansat, pe 11 septembrie, campania #subogheal prin care își propune să sensibilizeze opinia publică privind drepturile egale ale persoanelor LGBT în societate. 

Preluat de la: zugo.md