facebook-creators-640.jpg
Facebook a lansat o nouă aplicaţie dedicată celor care doresc să realizeze conţinut video pentru reţeaua de socializare. Aceasta se numeşte Facebook Creators şi vine cu multe funcţii utile în special pentru cei care au comunităţi pe mai multe servicii ale companiei şi doresc să interacţioneze uşor cu aceştia, în timp ce primesc acces la o suită de capabilităţi video extinse şi informaţii despre popularitatea materialelor publicate.

De fapt, noul Facebook Creators este doar o versiune pentru public a lui Facebook Mentions, care era înainte disponibil doar pentru utilizatorii care beneficiau de conturi „verificate” (în general celebrităţi, creatori de conţinut şi jurnalişti cu public mare). Aplicaţia Mentions a fost însă actualizată cu noul nume „Creators”, a primit acum o interfaţă îmbunătăţită şi este disponibilă pentru toţi utilizatorii interesaţi să realizeze conţinut video pe Facebook.

Printre capabilităţile importante ale lui Facebook Creators regăsim posibilitatea de a accesa inbox-urile mesageriilor de pe Facebook, Instagram şi Messenger, fără a fi necesară jonglarea prin aplicaţii, posibilitatea de a adăuga câteva elemente vizuale exclusive clipurilor Live precum intro-uri şi outro-uri, stickere interactive, „rame” pentru conţinut şi chiar adăugarea de conţinut nou pentru stories pe Facebook şi Instagram.

Există însă şi o veste proastă pentru cei interesaţi de Facebook Creators. Această aplicaţie este momentan disponibilă doar pe iOS, urmând ca în viitorul apropiat să se lanseze şi pe Android. Facebook nu a oferit o dată de lansare, însă a promis că aceasta va veni „în lunile următoare”. În cazul în care pur şi simplu eraţi curioşi despre ce poate face aplicaţia Facebook Mentions în plus faţă de cea principală, probabil că noul Facebook Creators vă va potoli măcar o parte din curiozitate.

Preluat de la: diez.md