diez-share-facebook.png
Facebook a decis să renunțe la funcția „Trending” („Tendințe”), ce semnalează cele mai populare și mai comentate actualități mondiale pe această rețea de socializare. În acest context compania americană dorește să se asigure că utilizatorii vor putea, de acum înainte, să citească știri de calitate provenind din surse de încredere, informează Reuters.

Noua decizie, va intra în vigoare săptămâna viitoare. Aceasta va avea loc din cauza că cea mai mare rețea de socializare din lume depune eforturi consistente pentru a stopa răspândirea știrilor false („fake news”„) pe platforma sa online, care, în anumite regiuni, a devenit un element central pentru distribuirea știrilor, scrie profit.ro.

Funcția „Trending” a cumulat, în medie, mai puțin de 1,5% din totalul vizualizărilor obținute de publisherii de știri, au explicat reprezentanții Facebook într-un blog. Ei au precizat, de asemenea, că Facebook testează noi metode de afișare a știrilor, inclusiv „o etichetă Breaking News” și o funcție „Today In”, în fluxul său dedicat știrilor locale.

Calitatea știrilor distribuite pe Facebook a fost pusă sub semnul întrebării după prezumtiva implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane, apariția unor mesaje spam ce vizează obținerea de profit și propagarea unor articole false pe această platformă online, inclusiv în timpul campaniei electorale din Statele Unite din 2016.

Preluat de la: diez.md