1482475661059.jpg

Oamenii au nevoie de apreciere și încredere în sine, iar o apreciere sinceră ar putea schimba viața unui om. De aceea, ar fi minunat să ne apreciem zilnic semenii pentru trăsăturile frumoase, pentru merite, pentru calități, așa lumea va fi mai bună și mai fericită.

Fiecare dintre noi atunci când primește un compliment se simte fericit și împlinit, iar această fericire este atât de evidentă, întrucât zâmebetul spune tot. Să faci un compliment este un gest foarte simplu, dar poate schimba, cel puțin, ziua unui om.

Asta și-a propus ZUGO atunci când, în compania fotografului Dima Neer, a pornit la făcut complimente prin Chișinăul nostru sumbru. I-am luat cu bombonica pe cetățenii întâlniți pe drum, le-am făcut o poză, iar apoi le-am spus că au ieșit bine în poză și că sunt frumoși. Ceea ce am observat, ulterior, e că oamenii și-au schimbat expresia feței și în locul unui zâmbet forțat a apărut unul adevărat – din cele în care și ochii emană fericire.

Deci, ce ne costă să-i apreciem pe cei din jurul nostru făcându-le un simplu compliment?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota redacției: Un asemenea proiect a realizat fotograful Mehmet Genç din Turcia, inițiativă care ne-a servit și nouă drept inspirație. „Crajul naiv te poate ajuta uneori să iai cea mai importantă decizie din viața ta”, a spus fotograful.

Preluat de la: Zugo.md