eurovision-2.jpg
Organizatorii Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam au anunțat cu regret că sunt nevoiți să anuleze concursul. Aceștia au spus că în au căutat mai multe opțiuni pentru a permite desfășurarea concursului, dar, în cele din urmă, nu au o găsit o soluție optimă. În acest context, organizatorii au luat decizia ca Eurovision Song Contest 2021 să aibă loc de asemenea la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe 18 și 20 mai, iar marea finală va avea loc pe 22 mai.

Incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele statelor participante și de autoritățile olandeze au dus la aprobarea deciziei de anulate a concursului. „Decizia a fost una dificilă. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor e primordială. Suntem foarte mândri că Eurovision Song Contest a adunat audiențe, fără întrerupere, în ultimii 64 de ani și noi, ca și milioanele dintre voi din întreaga lume, suntem extrem de întristați că nu a putut avea loc în mai.”

Artiştii care ar fi trebuit să participe la concursul Eurovision 2020, programat să se desfăşoare în luna mai în Țările de Jos, dar anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, vor putea lua parte la ediţia de anul viitor, dar cu melodii noi, au decis organizatorii.

Preluat de la: diez.md