diez-share-facebook.png
Cel de-al 64-lea concurs Eurovision va avea loc la Expo Tel Aviv, în Israel. Organizatorii au stabilit perioada în care urmează să se desfășoare concursul.

Consiliul Eurovision Song Contest 2019 a stabilit că perioada oportună pentru desfășurarea concursului este 14-18 mai. Prin urmare semifinalele vor avea lor ca marți, 14 mai 2019 și sâmbătă, 16 mai 2019, iar marea finală va avea loc pe data de 18 mai 2019.

„Am dori să mulțumim tuturor orașelor israeliene care s-au oferit să găzduiască concursul de concurs Eurovision 2019, iar KAN a efectuat o evaluare aprofundată și aprofundată pentru a ne ajuta decizia finală. Toate ofertele au fost bune, dar în cele din urmă am decis că Tel Aviv oferă cea mai bună configurație globală pentru cel mai mare eveniment muzical live din lume. Suntem încântați să aducem concursul într-un oraș nou și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu KAN pentru a face concursul Eurovision 2019 unul spectaculor”, a menționat Jon Ola Sand, supervizorul executiv al EBU pentru concursul Eurovision.

Netta Barzilai este câștigătoarea concursului Eurovision Song Contest 2018. Reprezentanta Israelului a cucerit publicul cu piesa „Toy”, de altfel fiind și artista cea mai cotată la casele de pariuri.

Israelul va găzdui pentru a treia oară concursul. Anterior, în Israel, Eurovision s-a desfășurat în 1979 și 1999. Țara a participat de 42 de ori la Eurovision.

 

Preluat de la: diez.md