307167067_5649289381760522_7649305439790538821_n-1024x678-2.jpg

La sfârșitul semestrului universitar, când examenele și proiectele nu mai par așa strașnice, este foarte important să găsești un echilibru între viața socială și cea academică. Pentru studenții din Timișoara, București și Cluj-Napoca a doua jumătate a lunii februarie aduce o varietate de evenimente captivante. Dacă ești pasionat(ă) de teatru, muzică, artă sau quiz-uri interactive, cu siguranță evenimentele pe care le-am selectat ar putea să te captiveze.

Această expoziție este un adevărat periplu prin evoluția armamentului alb, de la antichitate până în perioada Primului Război Mondial. Vei putea admira replici 1:1 ale armelor folosite de-a lungul secolelor – de la cosoare, sica, falxul dacic, la spada lui Ștefan cel Mare și sabia lui Constantin Brâncoveanu, toate realizate cu măiestrie de Cosmin Pop. Nu lipsesc nici piesele autentice din perioadele modernă și contemporană, parte din colecția personală a meșterului.

Prețul biletelor pentru studenți este de 8 RONI.
Expoziția este deschisă până pe 29 februarie.
Locație: Muzeul Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Fundația Herczeg și susținut de Consiliul Județean Timiș și Egeria, are plăcerea să vă invite la un eveniment de excepție care marchează o nouă etapă în arta contemporană: Gărâna 2023 – Atelier de creație. Aceasta este cea de-a XIII-a ediție a simpozionului, o platformă dedicată exprimării creative și explorării noilor orizonturi în artă.

Prețul biletelor pentru studenți este de 8 RONI.
Expoziția este deschidă până pe 30 martie.
Locație: mansarda B2 a Bastionului Theresia (Muzeul Național al Banatului)

Cei mai amuzanți oameni pe o rază de 10 kilometri de Timișoara își vor spune glumele în fața publicului. La eveniment poți fi atât vizitator, cât și participant. Pentru înregistrare poți scrie la [email protected].

Acces gratuit!
Evenimentul va avea loc luni, 19 februarie 2024, începând cu ora 20.00.
Locație: Piața Unirii Timișoara

Obiectele expuse fac parte din cea mai importantă colecție privată ce conține lucrări semnate de Salvador Dalí, aparținând renumitului colecționar de artă Beniamino Levi. Colecția privată „Universul lui Dalí” are o valoare inestimabilă și cuprinde cele mai multe lucrări originale ale celebrului artist spaniol din Europa.

Prețul pentru expoziție variază între 75 și 85 de RONI.
Expoziția poate fi vizitată până pe 12 mai 2024.
Locație: ARCHUB

Concertul de jazz Let’s go back to 30’s te va teleporta în epoca de aur a anilor ’30. Trupa care va susține concertul este formată din Adrian Flautistu, un contrabasist carismatic, Andrei Petrache, un pianist talentat, și Ana Maria Roșu cu o voce spectaculoasă, iar repertoriul include standarde ale unor legende precum Duke Ellington, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald și Count Basie.
Dress code: ținută vintage

Acces gratuit!
Evenimentul va avea loc vineri, 23 februarie începând cu ora 19.00.
Locație: Teatrul Godot

În fiecare zi de miercuri la The PUB Universității au loc o serie de evenimente speciale – concurs de bere, muzică live și provocări pentru a câștiga vouchere pentru bere și invitații la alte evenimente. Așadar, sunteți invitați să petreceți timpul într-o atmosferă relaxantă alături de prieteni. Concursul funcționează după principiul „cine bea mai multă bere în timpul serii, la final este răsplătit cu bere”.

Rezervările se fac online.
Concursul de bere se organizează în fiecare zi de miercuri a lunii februarie.
Locație: The PUB Universității

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, prin Galeria Paul Sima, te invită la expoziția „Un veac de pictură la Cluj (1892-1983)”. Expoziția prezintă o selecție de picturi valoroase care fac parte din patrimoniul UBB, create de artiști celebri care au activat la Cluj, cum ar fi Venceslav Melka, Antal Forró, Ioan Isac sau Florin Țonea. Lucrările cuprind o gamă tematică largă, de la peisaje și naturi statice la portretele unor oameni remarcabili care au contribuit la istoria academică a Clujului.

Acces gratuit!
Expoziția va putea fi vizitată până în data de 27 februarie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 15.00-17.00.
Locație: Galeria „Paul Sima”

Ai șansa să urmărești în proiecție unică filmul pe care Costa Rica l-a propus la Premiile Oscar 2024 pentru o nominalizare: Visez electric/I Have Electric Dreams (regia Valentina Maurel).
Se povestește despre Eva, o adolescentă de 16 ani care trăiește cu mama ei și sora mai mică, dar care tot ce își dorește este să se mute la tatăl ei, să se agațe de el într-un fel, pentru a-și putea echilibra emoțiile intense ale adolescenței.

Prețul biletelor este de 20 de RONI. Biletele pot fi cumpărate online.
Filmul poate fi vizionat joi, 22 februarie 2024, începând cu ora 19.30.
Locație: Cinema Victoria

Pătrunde în lumea primei instituții lirice din România și află totul despre ce se întâmplă în spatele cortinei. Pe parcursul turului, vei afla mai multe despre istoria sau arhitectura clădirii, dar și a instituției lirice clujene în general. În cadrul vizitei vei vedea foaierul principal, vei intra în lojile de la rangul I, vei vizita foaierul de la rangul II, foaierul balconului, sala de spectacole și cabinele artiștilor.

Prețul pentru un tur ghidat este de 15 RONI.
În această lună mai puteți beneficia de tururi ghidate pe 19, 23 și 26 februarie.
Locație: Opera Națională Română Cluj-Napoca

Preluat de la: diez.md