BeFunky-collage-33-scaled.jpg
Dacă ești în trecere prin acest frumos oraș sau dacă locuiești aici, dar nu mai ai idei unde ai putea înfuleca ceva sau pur și simplu să stai la un pahar cu vin, #diez vine cu câteva recomandări.

Timișoara – Mica Vienă, Orașul premierelor sau Orașul parcurilor – este reședința și cel mai mare oraș al județului Timiș din regiunea istorică Banat, situată în vestul României.

Al treilea oraș din România ca populație și unul dintre cele mai dezvoltate, Timișoara excelează din toate punctele de vedere. Inițial sub dominație avară, iar ulterior sub dominație maghiară și română, orașul acesta e dovada vie a faptului că lucrurile mărețe nu pot fi realizate la singular.

Recunoscut pentru varietatea culturală și religioasă, atracțiile turistice, teatru, operă, Timișoara are câte ceva de oferit pentru fiecare. Datorită climatului blând, orașul abundă în parcuri, spații verzi, adevărate oaze presărate de civilizație, bun gust și curățenie.

<!–

–> <!–

–>

Fiind pe aici, am prins drag de câteva localuri drăguțe unde se mănâncă bine și nu doar, iar în acest articol, îți voi povesti câte puțin despre fiecare.

 Fabrica de bere Timișoreana

Fabrica de bere este un obiectiv timișorean pe care poți să-l treci rapid în agendă. Este prima fabrică de bere din România, care a fost fondată în 1718 de către prințul Eugeniu de Savoya.

Mâncarea – bună, berile – speciale, timpul de așteptare – decent. Am comandat o poziție ce presupunea o farfurie lungă de un metru cu toate bucatele importante din mâncarea tradițională românească (mici, sarmale, carne de porc la grătar, cartofi prăjiți), suficientă pentru șase persoane. A fost delicios și atât de mult încât nu am reușit să terminăm. Am încercat berea nefiltrată și berea „La tanc”, ambele disponibile la jumătate de litru și un litru. Locul oferă priveliștea unei berării tradiționale, cu părți din lemn vizibile, amintind de trecutul german din Timișoara.

Adresa: str. Ștefan cel Mare, nr. 28

Neața Omlette Bistro

Locația perfectă pentru a lua un mic dejun care să-ți asigure doza de energie până la prânz. Se deschide la ora 9.0, în timp ce aproape toate celelalte localuri de pe aici se deschid abia pe la ora 10.00. Dacă ajungi în zona Pieței Libertății înainte de ora 10.00, nu vei găsi nimic deschis – nici localuri, nici birouri, nici magazine. De aceea, dacă dintr-un motiv sau altul o să te afli mai devreme prin zonă, nu ezita să-i treci pragul.

Ce mănânci la Neața Omlette Bistro? Cam orice fel de ou, dacă se poate, cu somon! Au și o mulțime de tipuri de cafele. Un loc perfect pentru a-ți începe ziua!

Adresa: str. V. Alecsandri, nr. 2 (între Piața Libertății și Piața Unirii)

Sabres Restaurant

Pentru specialități din pește și fructe de mare, restaurantul Sabres rămâne numărul unu. Recunosc că din meniul lor primul lucru care mi-a sărit în ochi este platoul cu fructe de mare, dar asta nu ne împiedică să încercăm și preparate noi. Iar terasa lor este S-U-P-E-R-B-Ă!

Prețuri medii spre mari, dar mâncarea este delicioasă. De asemenea, servirea a fost foarte bună, foarte profesionistă. Totul – de la ciorba de pește, fritto misto, creveți, până la pește – este bun aici. Îl recomand pentru familie, pentru grupuri mari sau pentru o întâlnire la cină. De asemenea, au un spațiu deosebit în aer liber, așa că încearcă să-l vizitezi vara.

Adresa: str. Craiova, nr. 1

The Wine Guy

Am fost foarte impresionat de varietatea și de calitatea bună a vinurilor lor. Deși există vinuri din diferite țări, am vrut să mă concentrez pe cele românești. Am avut, de asemenea, o conversație bună cu somelierul și cu proprietarul, care au spus multe despre istoria fiecărui vin pe care l-am încercat. Am simțit că pot sta acolo degustând și vorbind ore întregi (ceea ce am și făcut), pentru că vinurile românești sunt cu adevărat speciale.

Când ești în căutarea unui vin bun sau ai nevoie de sfaturi cu privire la ce să cumperi, acesta este locul unde vei veni. Ei organizează evenimente de degustare de vinuri și vei cunoaște povestea din spatele a ceea ce bei.

Adresa: str. Emanoil Ungureanu, nr. 17

SKY Restaurant

Un restaurant bun, cu un meniu internațional foarte bogat. Un restaurant cu o atmosferă plăcută la prețuri rezonabile și cu o priveliște deosebită asupra Timișoarei. Dacă ajungi aici, încearcă neapărat un Stinco. Pur și simplu genial!

Adresa: str. Coriolan Brediceanu, nr. 10

Biofresh

Biofresh este un alt restaurant la care poți mânca cu plăcere în timpul zilei, chiar dacă nu ești vegetarian. Cred că este foarte mare nevoie de acest tip de restaurante, cu mâncare sănătoasă, iar succesul Biofresh nu mă surprinde deloc. Alimentația sănătoasă este ceva de care se vorbește tot mai mult, iar Biofresh promovează exact asta și organizează și ateliere de gătit sănătos.

Important de știut mai este că în afară de preparatele vegetariene și raw vegan, în oferta lor se regăsește și o grămadă de feluri de mâncare fără făină, lactate, gluten sau zahăr, astfel că Biofresh este o opțiune perfectă pentru persoanele care trebuie să țină o anumită dietă.

Ce mănânci la Biofresh? Orice supă cremă de legume. Orice cu ciuperci. Orice salată. Îți recomand și fresh-urile de fructe și legume!

Adresa: str. Francesco Griselini, nr. 2

Terasa Homemade

Este amplasat într-un apartament vechi, cu tavan foarte înalt și podele din lemn. Oferă o atmosferă boemă și foarte primitoare. Personalul este foarte prietenos (a făcut o recomandare minunată cu privire la mâncare și vin). Nu au cum să nu îți placă locurile acestea cozy și intime, ce au o terasă micuță, dar amenajată cu bun gust.

Mâncarea este foarte gustoasă (fiind totul preparat în casă), iar preparatele sunt unice. Au și multe băuturi răcoritoare perfecte pentru vară, cum ar fi socata, punci de zmeură rece ca gheața și ice tea-uri homemade.

Adresa: str. Gheorghe Doja, nr. 40

Ovride Specialty Coffee

Oamenii care dețin și servesc acolo sunt foarte pasionați, orientați spre clienți, mereu dispuși să ajute, oferind întotdeauna un zâmbet și câteva cuvinte pentru conversație, chiar dacă au mulți clienți de servit. Una dintre cele mai bune cafenele din oraș. Cafea excelentă, multe alegeri și multe gustări.

Adresa: str. Lucian Blaga, nr. 6

Epic Society


Pentru a încheia o zi petrecută în Timișoara, acesta este locul în care îți recomand să mergi dacă te afli în acest oraș. Viața de noapte este interesantă, iar cel mai bine m-am simțit în „Epic”. Este modul în care te face să te simți diferit; e ceva special! Vara are o locație deosebită, în aer liber și este un loc perfect pentru a te distra. Este acel loc special care te face să uiți de job și de tot ceea ce nu funcționează bine. O să rămâi cu amintiri frumoase despre acest oraș.

Adresa: str. Miresei, nr. 1

Preluat de la: diez.md