cersei-on-her-walk-of-shame.jpeg
Games of Thrones este unul dintre cele mai populare seriale din ultima perioadă. Deși până la sezonul următor mai avem de așteptat un pic, totuși acesta rămâne unul dintre cele mai populare subiecte printre internauți. Mai nou, am descoperit că acest subiect este discutat chiar și în mediul religios. Astfel pe un site ortodox am găsit o explicație de la un preot, conform căreia să vizionezi serialul „Games of Thrones” este un păcat.

Mai exact, vorbim despre site-ul ortodoxia.md, unde la categoria „Întreabă preotul” cineva a adresat o întrebare în care se interesează dacă este sau nu un păcat să vizionezi acest serial.

1

„Bună ziua, aș vrea să știu dacă privesc serialul „Game of Thrones” este păcat, că el conține unele scene indecente, dar eu ma gândesc că dacă numai privești, dar nu faci și n-ai de gând să faci nu e păcat. Puteți să mă lămuriți în acest caz?”, se menționează în întrebare.

Întrebarea a fost anonimă, iar răspunsul a fost oferit deschis de către preotul Victor Mihalachi. Vedeți mai jos explicație acestuia.

„Dragii mei, unde nu este luptă cu gândul, omul e deja cucerit de faptă.Trăim într-o vreme în care, deşi oamenii sunt tot mai încurcaţi la minte cu tot felul de gânduri şi păreri, se dă tot mai puţină atenţie lumii interioare. Dar de la gând încep toate. Războiul se duce la nivelul gândului, la nivelul deciziei lăuntrice. Dar pentru asta trebuie multă conştiinţă de sine, o profundă cunoaștere a lumii tale lăuntrice. De aceia mai bine de abținut de la filme care dăunează imaginii noastre spirituale și sufletului nostru”, menționează preotul.

Preluat de la: diez.md