diez-share-facebook.png
Platforma Blogtop continuă să monitorizeze blogurile din Republica Moldova. Află care au fost cele mai populare 7 articole din luna septembrie.

În top sunt incluse câte un articol pentru fiecare autor.

#1. Era sau nu Dodon în mașină în timpul accidentului?/Dragoș Galbur

„Cred că toți deja știți că duminica trecută președintele Igor Dodon a nimerit într-un accident auto. Un accident aparent destul de serios, dar și plin de întrebări fără răspunsuri. Întrebări care, însoțite de reacțiile deputaților socialiști, de comportamentul ulterior al președintelui, dar și de acoperirea mediatică în exces de către canalele afiliate puterii, mă fac să cred că totul a fost o înscenare. Știu, unii ar zice că nu are cum, însă eu cred că niște oameni care au inventat istoria cu 30.000 de refugiați sirieni, aberația cu copiii care s-au sinucis din cauza camerelor la BAC, care au furat un miliard din sistemul bancar, care fac publice clipuri filmate cu camera ascunsă cum oponenții politici fac sex, credeți-mă, acești oameni pot organiza un accident auto, cât ai zice pește. Sau cât ai zice porc, că-i doar o silabă.”

#2. Alexandru Plăcintă: „Noi, oamenii, nu putem opri timpul!’’/Svetlana Vizitiu

„Îi plăcea foarte mult să viseze, şi îşi imagina un viitor frumos, îndestulat, în care el îşi procura tot ce dorea: îmbrăcăminte, încălțăminte după ce primea salariul pentru munca lui. Neapărat şi acest atribut: Munca! Un serviciu pe placul inimii şi o remunerare pe merit… În continuare, Alexandru Plăcintă rămâne acelaşi visător, plin de speranţe şi optimism… Şi, e un romantic incurabil. Scrie poezii şi poveşti pline cu dor, dragoste şi fericire. Un spirit însufleţit din viaţă de zi cu zi, cu un strop de magie adăugat în cuvintele inspirate… Oamenii se bucură împreună cu el, de poveştile şi versurile lui, şi chiar încep a crede că totul într-adevăr se realizează… Mulţumirile urmează una după alta…”

#3. Despărțirile dor… / Licurici de suflet

„Orice om își are propriul drum în viaţă, așa încât ceilalți îl însoțesc o perioadă mai lungă sau mai scurtă după care îl părăsesc. Fiecare dintre noi am trecut prin despărțiri. Când te desparți din vina ta, încerci o vreme să lupţi cu inevitabilul, încerci să salvezi relaţia. Speri că poate poate va renaște dragostea la fel ca pasărea Phoenix. Și renunți. Renunți când conștientizezi că din dragostea dogoritoare de la început nu a mai rămas nici măcar cenușa. Îi găsești o sumedenie de cusururi partenerului care până nu demult avea doar calități. În schimb, când te desparți din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înțelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas și te chinui să pricepi ce n-a fost bine și unde ar fi trebuit ca lucrurile să cotească pe alt drum. Ajungi să te crezi urât și nedemn de iubire.”

#4. Accident groaznic în apropiere de Blândești, r. Ungheni / Marin Bodrug

#5. Natalia Politanscaia, tânăra din Moldova care a deschis o școală de dans în Germania / Portrete în cuvinte

„Voi știți cum arată ambiția și optimismul când merg mână în mână? Încă nu? Să știți că eu deja am găsit întruchiparea vie a acestei definiții în persoana Nataliei Politanscaia, o tânără de 25 de ani, care de curând și-a deschis în Frankfurt o școală de dans sportiv. Pare incredibil de greu. Așa am zis și eu la început, dar după ce am discutat cu ea am înțeles că lucrurile stau cu mult mai simplu. Trebuie doar să ai încredere în tine și să mergi mereu înainte. Ca să nu vă țin mult în suspans, o las pe ea să povestească cum a fost posibil totul.”

#6. Ne-am mutat la București / Svetlana Matvievici

„Vara e despre vacanțe, iar toamna e despre noi începuturi. Toamna lui 2018 va rămâne în amintirea noastră ca toamna marilor schimbări, pentru că anume în acest an am făcut un pas spre o nouă provocare. Ador Bucureștiul! Ne-am îndrăgostit la prima vedere și iată că am ajuns să ne oficializăm relația. Povestea noastră începe în ianuarie 2015, când am ajuns întâmplător la București (mă pornisem la munte, dar asta e o altă poveste). Roxana Bursuc a fost cea care m-a primit cu brațele deschise și mi-a fost primul ghid prin București.”

#7. Omul din colț / Alexandru Leahu

„Important în viața aceasta este fericirea și suspansul. Suspansul că iată vine fericirea sau celălalt mal al insulei sub același nume, suspansul că iată pleacă. Corabia aia din portul care nu există. Și dacă oamenii au inventat camerele unei case sub forma unui paralelipiped dreptunghic, e doar din motiv că acesta are colțuri, iar noi ne putem izola și sta lângă ele. Vorbeam de omul trist din colțul casei și de factorii care-l face să se ridice și să meargă mai departe.”

Preluat de la: diez.md