pixel.png

Într-un comunicat de presă Academia Americană de Dermatologie (AAD) informează că îndepărtarea părului cu laser poate fi periculoasă dacă este făcută de persoane fără experienţă. Atunci când procesul este realizat de un specialist este sigur, eficient, iar soluţiile sunt permanente atunci când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit de pe faţă şi corp.

Epilarea cu laser este o procedură apărută încă de la jumătatea anilor ’90 şi chiar foarte des întâlnită în rândul tinerilor adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. În orice caz, rezultatele nu apar peste noapte, iar dermatologii Academiei Americane de Dermatologie susţin că realizat necorespunzător, dar mai ales de către persoane fără experienţă, acest tratament poate duce la arsuri, schimbări permanente de culoare a pielii şi chiar cicatrici. Pentru a reduce riscurile şi pentru a se asigura de eficienţa tratamentului, dermatologii recomandă ca tratamentul să fie realizat de medicii specialişti care într-adevăr cunosc procedura, dar mai ales informaţii legate de sănătatea pielii.

”Datorită popularităţii sale, epilarea cu laser pare a fi o procedură pe care oricine o poate face, dar dacă acest proces este realizat de persoana greşită poate cauza mai probleme pielii”, susţine specialistul dermatolog Carolyn I. Jacob, medic şi instructor clinic de dermatologie al Şcolii de Medicină din Chicago. ”Din moment ce riscurile există este foarte important ca persoanele care apelează la epilarea cu laser să se asigure că cine realizează această procedură este un specialist. Totodată este ideal ca pacientul să se familiarizeze cu procedura din moment ce există numeroase concepţii greşite legate de acest tratament şi rezultatele sale”, continuă specialistul.

<!–

Formul de quiz

–>

Epilarea cu laser: mituri detronate de dermatologi

”Este eficient doar pe părul blond, alb, gri sau roşcat”. Chiar dacă epilarea cu laser a apărut la jumătatea anilor 1990, din păcate, nu funcţionează şi pentru părul blond, alb, gri sau roşcat. Aşadar, dacă pacientul se încadrează în această categorie ar trebui să-şi pună câteva semne de întrebare dacă există saloane în care i se spune că se poate face acest lucru.

”Dacă ai pielea închisă la culoare, nu poţi apela la epilarea cu laser”. În prezent, epilarea cu laser poate fi posibilă pentru toate tipurile de piele, câtă vreme există un contrast între piele şi păr. Într-adevăr, persoanele care au pielea închisă la culoare sunt mai predispuse arsurilor şi hiperpigmentării aşadar, asigură-te că medicul sau specialistul care realizează această procedură are şi experienţă în aceste cazuri. Mai mult, imperios necesar este să întrebe ce tip de laser se va folosi, mai ales că pentru fiecare tip de piele se folosesc lasere specifice.

”Oricine poate face epilarea cu laser”. Odată ce se apelează la un specialist pentru această procedură, epilarea cu laser poate fi sigură şi eficientă, potenţialele efecte fiind extrem de rare. Însă, pe lista miturilor se numără şi faptul că această procedură poate fi realizată de oricine, chiar dacă nu deţine studii de specialitate. Greşit. Iar asta o demonstrează pacienţii care ajung la dermatolog având complicaţii, de la arsuri, până la infecţii sau pete pe piele din cauză că procedura a fost realizată de o persoană fără experienţă. Din păcate, aceste complicaţii sunt de cele mai multe ori permanente şi înspăimântătoare. Pentru prevenirea acestor situaţii clientul trebuie să se asigure că procedura este realizată de un specialist cu experienţă.

”Nu este permanentă”. Spre surprinderea multora, epilarea cu laser este permanentă pe majoritatea zonelor de pe corp, excepţie făcând faţa, iar asta din cauza prezenţei hormonilor. Acest lucru este posibil, deoarece laserul distruge foliculii de păr care activează creşterea lui, iar în majoritatea zonelor corpului aceştia nu se mai regenerează (axilă, bikini, gambe). În orice caz este nevoie de cel puţin şase şedinţe ca rezultatele să fie vizibile. Altfel, părul va continua să crească.

”Este doar pentru femei”. Din contră. Tot mai mulţi bărbaţi apelează la această metodă de epilare pentru a îndepărta părul nedorit. Aceştia apelează la acest proces în special pentru faţă, gât şi spate, iar o parte din ei se folosesc de el pentru a-şi defini barba.

”Doare”. Atunci când procedura este realizată de un specialist, îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul laserului nu va prezenta disconfort şi, mai ales, va fi mult mai suportabil decât epilarea cu ceara, pensatul sau tatuarea. Durerea pe care o persoană o simte depinde foarte mult şi de zona tratată, cât şi de toleranţa la durere. Pacienţilor li se oferă opţiunea de a apela la un anestezic înainte de tratament.

Preluat de la: csid.ro