420383625_808306714665662_1492693890099292992_n.jpg

Republica Moldova, alături de alte state care candidează la Uniunea Europeană (UE), este invitată să se alăture programului Interreg Europe. Oportunitatea este destinată în mod special autorităților publice, organismelor juridice publice și organizațiilor private nonprofit. Entitățile menționate se pot înscrie prin intermediul proiectelor pe care le vor propune, axate pe inovare, durabilitate și incluziune.

Programul Interreg Europe sprijină schimbul și transferul de experiență, abordările inovatoare și consolidarea capacităților între autoritățile publice și alte organizații relevante pentru politici din întreaga Europă. Proiectele propuse în cadrul programului vor contribui la îmbunătățirea cooperării interregionale și a politicilor de dezvoltare regională.

Proiectele urmează să fie finanțate de către UE. Bugetul total al apelului este de aproximativ 130 de milioane de euro.

Zona eligibilă a programului acoperă întregul teritoriu al Uniunii Europene cu cele 27 de state membre, inclusiv regiunile insulare și ultraperiferice. Albania, Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Elveția și Ucraina sunt membri cu drepturi depline ai programului, iar organizațiile din aceste țări sunt eligibile pentru a participa.

Dosarul de aplicare trebuie să conțină următoarele acte:
# formularul de cerere;
# declarația pentru depunerea proiectului.

În procesul de scriere al proiectelor pentru această oportunitate, organizatorii vă recomandă să țineți cont de aspectele menționate mai jos.
# Verificați relevanța proiectului. Puteți utiliza acest instrument de autoevaluare pentru a vă asigura că ideea propusă este relevantă pentru program.
# Dați dovadă de inspirație. Aici puteți găsi mai multe idei ale membrilor comunității Interreg Europe.
# Împărtășiți ideea de proiect pe site-ul oficial al programului pentru a găsi parteneri.
# Solicitați feedback.

În timpul evaluării propunerilor de proiect, juriul este în căutarea organizațiilor care:
# sunt implicate în politicile de dezvoltare regională;
# caută și identifică soluții noi;
# sunt gata să lucreze cu parteneri din alte țări europene.

Pentru a vă înscrie propunerea de proiect, este necesar să accesați portalul online Interreg Europe și să completați formularul de cerere. Termenul-limită pentru expedierea dosarului este 7 iunie.

Organizatorii au lansat o serie de sesiuni online în cadrul cărora vor răspunde la cele mai frecvente întrebări privind pachetul de aplicații, procesul de aplicare, considerentele bugetare sau preocupările legate de parteneriat. Ședințele vor fi organizate în conformitate cu următorul orar:
# vineri, 26 aprilielinkul pentru înregistrare;
# vineri, 17 mailinkul pentru înregistrare;
# vineri, 31 mailinkul pentru înregistrare.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md